ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον αέρα οι παραλίες των νησιών ~ Ανησυχία ενόψει καλοκαιριού

στον-αέρα-οι-παραλίες-των-νησιών-ανησυ-26689

Ενώ αναμένεται το πρώτο τσάρτερ στις 29 Απριλίου υπάρχει ακόμη ασάφεια για το καθεστώς παραχώρησης – Στο δήμο Σκιάθου η χρήση της παραλίας στις Κουκουναριές

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι νησιωτικοί δήμοι της Μαγνησίας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή υπουργική απόφαση που θα διασαφηνίσει το καθεστώς παραχώρησης προς εκμετάλλευση των παραλιών σε ιδιώτες, ενώ στο μεταξύ στις 29 Απριλίου αναμένεται η άφιξη του πρώτου τσάρτερ από Ολλανδία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η αυλαία της τουριστικής σεζόν ανοίγει ουσιαστικά σε δύο περίπου εβδομάδες αλλά δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία στο μεταξύ, προκειμένου να αποκτήσουν την ανάλογη εικόνα οι παραλίες των νησιών.

Παράλληλα, η αγωνία εντείνεται μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ανατρέπει ουσιαστικά τα μέχρι τώρα δεδομένα στην παραχώρηση προς εκμετάλλευση των παραλιών από τους δήμους σε ιδιώτες μέσω διαγωνισμών, καθώς επαναφέρει ουσιαστικά το παλιό καθεστώς, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει πλέον το δημόσιο.

Οι παραλίες βρίσκονται επί της ουσίας στον αέρα, ενώ όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σκιάθου, Ηλίας Σταμέλος, πρέπει να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση, για τις παραλίες και να κοινοποιηθεί άμεσα στους δήμους, «γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να έχουμε ανοργάνωτες παραλίες, χωρίς ομπρελοκαθίσματα ή καντίνες φέτος το καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το νησί και τον τουρισμό γενικότερα».

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι η κοινή υπουργική απόφαση είχε κοινοποιηθεί πέρσι στο δήμο στις 26 Απριλίου και οι απαιτούμενες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μετά από έναν επίπονο αγώνα δρόμου, ο οποίος διήρκεσε ένα μήνα

Παράλληλα ο κ. Σταμέλος επισημαίνει ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης η επίσπευση των διαδικ ασιών και η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ υπενθυμίζει ότι σχετικό υπόμνημα έχει υποβληθεί εγγράφως από την ΚΕΔΕ στο αρμόδιο υπουργείο.

Παραχώρηση Κουκουναριών

Στο μεταξύ, μετά από πολλές προσπάθειες, επήλθε συμφωνία με την ΕΤΑΔ και επανέρχονται προς χρήση στο δήμο Σκιάθου η παραλία, η μαρίνα και το δάσος των Κουκουναριών.

Οι προσπάθειες τελεσφόρησαν κοινή συναινέσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου εξουσιοδότησε το δήμαρχο κ. Πρεβεζάνο, να κάνει την τελική διαπραγμάτευση με την εταιρεία ακινήτων δημοσίου, προκειμένου να δοθεί και πάλι στο δήμο Σκιάθου η χρήση της παραλίας των Κουκουναριών, για χρονικό διάστημα που αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου