ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κίνδυνος απώλειας 500.000 ευρώ ~ Επιδότηση για το νέο εργοστάσιο

κίνδυνος-απώλειας-500-000-ευρώ-επιδότηση-γι-71611

Αγώνας δρόμου της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου και έκκληση για συνδρομή των μελών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου οι επικεφαλής, υπογραμμίζοντας εγγράφως ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί κρατική επιχορήγηση της τάξης των 500.000 ευρώ, η οποία είναι αναγκαία για την αποπεράτωση του νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου του συνεταιρισμού, στην περιοχή Δρακοντόσχισμα.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν, στο μεταξύ, οι επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σκοπέλου, προκειμένου να συγκεντρωθεί το κεφάλαιο που απαιτείται, για την εξασφάλιση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να μην χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για το νησί. Η εξασφάλιση ίδιου κεφαλαίου, 200.000 ευρώ περίπου, είναι κύρια προϋπόθεση, προκειμένου να εκταμιευθεί το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου και τη μεταστέγαση του συνεταιρισμού, εκτός του πολεοδομικού ιστού της Σκοπέλου.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν καταστεί δυνατή η εξασφάλιση της κρατικής χρηματοδότησης, θα κληθούν τα μέλη του συνεταιρισμού να συνδράμουν με τις οικονομικές τους δυνάμεις, την προσπάθεια επίτευξης του μεγάλου στόχου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Τραχανάς απέστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη, καθιστώντας γνωστές τις προσπάθειες που γίνονται, παράλληλα δε, την αναγκαιότητα της άμεσης καταβολής όλων των συνεταίρων, ποσού 353 ευρώ έκαστος, το οποίο αντιστοιχεί στο υπόλοιπο της συνεταιριστικής μερίδας.

Στην επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου προς τα μέλη του Συνεταιρισμού επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η εξασφάλιση του ίδιου κεφαλαίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του Συνεταιρισμού στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και την εξασφάλιση κρατικής επιδότησης, ύψους 500.000 ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν τελεσφόρησε, δυστυχώς, η προσπάθεια πώλησης, με δημόσιο διαγωνισμό, δύο καταστημάτων, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού.

Στο μεταξύ «το Δ.Σ. θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την εξόφληση του απαιτούμενου ποσού και τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα» όπως επισημαίνει ο κ. Τραχανάς, τονίζοντας παράλληλα σε όλους τους τόνους, ότι δυστυχώς, η πολιτεία δεν λαμβάνει υπόψη το συνολικό ύψος των χρημάτων που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής ο Συνεταιρισμός για την ανέγερση του νέου εργοστασίου, το οποίο ανέρχεται σε 270.000 ευρώ περίπου.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εξασφάλιση της κρατικής χρηματοδότησης, το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού δηλώνει αποφασισμένο να ολοκληρώσει το έργο με τις δικές του δυνάμεις, σε βάθος χρόνου, καλώντας τα μέλη του Συνεταιρισμού να καταβάλλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο της συνεταιριστικής μερίδας.

«Η στιγμή είναι ιστορική για το συνεταιρισμό μας και είναι κρίμα να χαθεί η ευκαιρία της επιδότησης, γιατί θα έχουμε ένα καινούργιο εργοστάσιο, η περιουσία μας θα αυξηθεί σημαντικά, θα υπάρχει απασχόληση αρκετών συμπολιτών μας σε κάθε ελαιοκομική περίοδο, το εκθλιπτικό δικαίωμα θα μειωθεί πολύ και τέλος, έχοντας τυποποιητήριο λαδιού και ελιάς, τα οφέλη θα είναι πολλά» υπογραμμίζει στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου