ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις δύο γιατρών για τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου

ολοκληρώθηκαν-οι-κρίσεις-δύο-γιατρών-71650

Δυστυχώς δεν προβλέπεται πρόσληψη στην Αλόννησο

Λύνουν τα χέρια της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και της 5ης ΥΠΕ οι προσλήψεις δύο γιατρών, ενός παθολόγου και ενός γενικού ιατρού, στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου αντίστοιχα, όπου υπήρχε κενό σε ιατρικό προσωπικό, με την εγκύκλιο για «ξεπάγωμα» των 26 προσλήψεων στο Αχιλλοπούλειο του υφυπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Χθες το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου ολοκλήρωσε την κρίση δύο γιατρών, οι οποίες θα καλύψουν ανάγκες στα εν λόγω Κέντρα Υγείας. Δυστυχώς για την Αλόννησο δεν προβλέπεται κάλυψη από τους 26 γιατρούς καθώς το περιφερειακό ιατρείο ως δομή υπόκειται σε διαφορετικό καθεστώς προσλήψεων.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου αυτή τη στιγμή στελεχώνεται με δύο μόνιμους παθολόγους – γενικούς γιατρούς. Με την πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού, εκτιμάται ότι εξασφαλίζεται επάρκεια για την εύρυθμη λειτουργία του.

Μεγάλη ανάσα θα αποτελέσει και η πρόσληψη γενικού γιατρού στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, το οποίο στελεχώνεται μόνο με ένα γιατρό, το διευθυντή

«Θωρακίζουμε τα νησιά με προσωπικό, ασφάλεια και ποιότητα σε χαλεπούς καιρούς και γυρίζουμε σελίδα, ειδικά στα νησιά που αποτελούν βιτρίνα του επιπέδου υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε. Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση στην Υγεία, η οποία παράγει ανάπτυξη» δήλωσε ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Κώστας Καραμπάτσας. Ο ίδιος εξήρε τα μέλη της επιτροπής κρίσεων Θανάση Λιούπη και Κώστα Σπυρόπουλο, που προχωρούν τις προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς.

Το Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Ικανοποιημένος από τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με τη νέα πρόσληψη δήλωσε χθες ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Νίκος Σακελλαρόπουλος.

«Με τη συμπίεση των μισθών στις εφημερίες Επιμελητών ήταν δύσκολο να προσελκύσουμε γιατρούς. Η επιτροπή που έκανε την επιλογή κινήθηκε με αξιοσημείωτη ευρύτητα πνεύματος. Δεν κωλυσιέργησε. Με τρεις ειδικούς γιατρούς συν τον παιδίατρο μπορούμε να παρέχουμε πλήρη φροντίδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Θα θέλαμε και άλλες ειδικότητες, όπως καρδιολόγου, αλλά εν μέσω κρίσης αυτό είναι ανέφικτο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου στη Σκιάθο προχωράει και το έργο ανέγερσης νέου Κέντρου Υγείας, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τετραγωνικών μέτρων στον περιφερειακό, εύκολα προσβάσιμο. «Το κτίριο θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υπάρχον, το οποίο είναι σε κακή κατάσταση και γι’ αυτό εξασφαλίστηκε ποσό ύψους 5.000 ευρώ για εργασίες επισκευών» είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος ενώ για τον εξοπλισμό αναφέρθηκε στο διαγωνισμό ύψους 40.000 ευρώ, τονίζοντας ότι: «Το Κέντρο Υγείας είναι εφοδιασμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μάλιστα προκαλούν εγκωμιαστικά σχόλια από γιατρούς του εξωτερικού, όπως ενός καθηγητή Καρδιολογίας από το Μόναχο που έμεινε εντυπωσιασμένος από τα μηχανήματα καρδιογραφήματος και υπερήχου» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου