ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μετ’ εμποδίων η τουριστική κίνηση στη Σκιάθο

μετ-εμποδίων-η-τουριστική-κίνηση-στη-425674

Από 15 Ιουλίου κορυφώνεται η τουριστική σεζόν, σύμφωνα με επαγγελματίες

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει οι πρώτοι τουρίστες στο νησί του Παπαδιαμάντη, αποτελώντας δείγμα της κίνησης που αναμένεται για τη φετινή τουριστική σεζόν. Ωστόσο, δε λείπουν και οι διαμαρτυρίες τόσο των επαγγελματιών όσο και των τουριστών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, στο νησί της Σκιάθου οι τουρίστες κατά το πλείστον αυτή την περίοδο είναι ξένοι, προερχόμενοι κυρίως από την ευρωπαϊκή αγορά. Οι Ελληνες θεωρούνται τουρίστες της τελευταίας στιγμής και ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο νησί. Ωστόσο, δε λείπουν οι διαμαρτυρίες για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και οι ακυρώσεις στα δωμάτια ως απόρροια των τιμών.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, κ. Θωμάς Κουκουλάκης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως οι ακυρώσεις κυμαίνονται μέχρι στιγμής στα ίδια φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ελληνική αγορά, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης έχει δυσκολέψει.

Ο κ. Χρήστος Τσιότρας, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων, αναφέρει πως πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι παίρνουν τηλέφωνο και διαπραγματεύονται τις τιμές για τη διαμονή τους στο νησί. Επίσης, δεν αποκλείει το γεγονός οι Ελληνες τουρίστες να ψάχνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή προορισμούς που θα κοστίσουν φθηνότερα τόσο στη μετάβαση όσο και στη διαμονή και την εστίαση, προχωρώντας σε ακυρώσεις κρατήσεων.

Διαμαρτυρίες για τις τιμές, αλλά καθόλου ακυρώσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτιά της αναφέρει άλλη μία επαγγελματίας του νησιού, η κ. Ματούλα Γεωργίου. Μάλιστα, όταν οι ενδιαφερόμενοι διαμαρτύρονται για τις τιμές, κυρίως τις ακτοπλοϊκές, η κ. Ματούλα τους αναφέρει πως οι Σκιαθίτες αναγκάζονται να πληρώνουν τα ίδια χρήματα όλο το χρόνο για περιπτώσεις που χρειάζεται να μεταβούν στο Βόλο ή σε κάποιον άλλο προορισμό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μεγάλο το ποσοστό

Η πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων Σκιάθου, κ. Συνοδή Αρμαμέντου, η οποία μετράει 25 χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο χώρο, σημειώνει πως τα πλοία σε σχέση με άλλες χρονιές, καταπλέουν άδεια στο νησί. «Το ποσοστό των ακυρώσεων λόγω των ακτοπλοϊκών τιμών είναι μεγάλο. Ο κόσμος τα μετράει τα λεφτά!» ανέφερε.

Επίσης, ενημέρωσε ότι η άγρα πελατών συνεχίζεται στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Σκιάθου, δίνοντας μάλιστα και περιστατικά στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την ίδια, μέλη του συλλόγου έστειλαν δύο τουρίστριες σε κατάλυμα της περιοχής Μεγάλης Αμμου και ένας αλλοδαπός τις πλησίασε, δυσφημίζοντας το κατάλυμα. Ωστόσο, όταν έφτασαν στο δωμάτιό τους, οι τουρίστριες διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για συκοφαντία του αλλοδαπού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου