ΠΟΛΟ

Κατέκτησε την 6η θέση στη Β’ Εθνική η γυναικεία ομάδα πόλο του Βόλου

κατέκτησε-την-6η-θέση-στη-β-εθνική-η-γυ-480355

Την έκτη θέση σε σύνολο οκτώ ομάδων κατέλαβε στην τελική φάση της Β’ Εθνικής πόλο γυναικών ο Βόλος. Το σύνολο του Χρυσόστομου Δανιήλ είχε απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες στον β’ όμιλο, τερματίζοντας τρίτο, ενώ δεν έμεινε την Κυριακή να παίξει στον αγώνα κατάταξης κόντρα στον Αρη για την 5η-6η θέση και έχασε το ματς στα χαρτιά με 5-0 α.α.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι αγώνες έγιναν στο Κολυμβητήριο Περιστερίου και οι Βολιώτισσες κέρδισαν αρχικά τον οικοδεσπότη ΓΣ Περιστερίου με 6-9, αλλά έχασαν από τον ΟΦΗ με 11-9 και από τον Ιωνικό με 15-9 και έμειναν εκτός τετράδας.

Στην αποστολή του Βόλου βρέθηκαν οι: Νασιάκου Βιργινία, Στέφανου Μαρκέλα, Παρδάλη Νίκη, Καστάνη Ευηάνθη, Νικηφορίδη Μαρία, Τζιάνη Ράνια, Σκοτίδα Αννα, Ανδρή Εβελίνα, Κουφιδάκη Χρυσάνθη, Πανταζή Μαίρη, Παπανικολάου Ευδοκία, Τσιμπερίδη Ελένη, Γαργαλέτσου Κατερίνα και Μπένη Φωτεινή.

Να τονιστεί ότι τα δύο εισιτήρια ανόδου για την πρώτη κατηγορία πήραν ΠΑΟΚ και Ηλυσιακός, που πέρασαν στον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά τα ματς του Βόλου:

Γ.Σ. Περιστερίου-Βόλος 6-9

Καθοριστικό αποδείχθηκε το τρίτο οκτάλεπτο του αγώνα με τον ΓΣ Περιστερίου, αφού σ’ αυτό ο Βόλος έκανε επιμέρους σκορ 0-3 κι έτσι κέρδισε το ματς με τρία γκολ διαφορά, καθώς στις υπόλοιπες περιόδους είχαμε ισοπαλίες. Να σημειωθεί ότι στο τέταρτο οκτάλεπτο οι νικήτριες έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στα πέντε γκολ (4-9), με τις γηπεδούχες απλώς να μειώνουν στα τρία στο τέλος. Κουφιδάκη και Τζιάνη ήταν τα επιθετικά όπλα της ομάδας του Χρυσόστομου Δανιήλ.

Οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 0-3, 2-2

ΒΟΛΟΣ: Κουφιδάκη 4, Τζιάνη 3, Καστάνη 1, Τσιμπερίδη 1

ΟΦΗ-Βόλος 11-9

Το κακό δεύτερο οκτάλεπτο πλήρωσε ο Βόλος στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, καθώς αυτό το διάστημα δε σκόραρε και δέχθηκε τρία γκολ, με συνέπεια, σε συνδυασμό με το εις βάρος του 3-2 στην πρώτη περίοδο, να βρίσκεται πίσω με 6-2 στα μισά του ματς. Παρά την προσπάθεια στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, με τις Βολιώτισσες να είναι πίσω και πάλι τέσσερα γκολ πέντε λεπτά πριν τη λήξη (11-7) και το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν στα δύο. Πέντε γκολ σημείωσε η Κουφιδάκη.

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 4-5, 1-2

ΒΟΛΟΣ: Κουφιδάκη 4, Πανταζή 2, Τσιμπερίδη, Τζιάνη 1

Ιωνικός-Βόλος 15-9

Μπλακ-άουτ έπαθε στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Βόλος κόντρα στον Ιωνικό, αφού το έχασε με 5-1 μετά το 4-4 του πρώτου και κυνηγούσε να καλύψει διαφορά τεσσάρων γκολ, η οποία αυξήθηκε κι άλλο στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, στα 5.50’ πριν τη λήξη ο Ιωνικός έφτασε στο +6 (13-7) και σ’ αυτά τα επίπεδα έμεινε ως τη λήξη.

Η Κουφιδάκη έφτασε συνολικά τα 15 γκολ σε τρία ματς της τελικής φάσης με τα έξι που πέτυχε σ’ αυτό το παιχνίδι.

Οκτάλεπτα: 4-4, 5-1, 2-2, 4-2

ΒΟΛΟΣ: Κουφιδάκη 6, Παπανικολάου 1, Τζιάνη 1, Τσιμπερίδη 1

Η βαθμολογία του β’ ομίλου

  1. Ιωνικός 9
  2. ΟΦΗ 6
  3. Βόλος 3
  4. ΓΣ Περιστερίου 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου