ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτες καλλιτέχνες στο στούντιο

βολιώτες-καλλιτέχνες-στο-στούντιο-40412

Πέντε και πλέον χρόνια διαρκεί η καλλιτεχνική συνεργασία του Νίκου Αλεξίου και της Ζωής Τζαλαβρέτα, δύο ταλαντούχων Βολιωτών καλλιτεχνών, οι οποίοι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, διαθέτουν μουσικές περγαμηνές και αξιόλογες συνεργασίες στο ενεργητικό τους. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν παράλληλα και δισκογραφικά την έμπνευσή τους, προετοιμάζοντας μια νέα μουσική πρόταση.

Συγκεκριμένα η Ζωή Τζαλαβρέτα θα ηχογραφήσει προσεχώς την πρώτη δισκογραφική της δουλειά, σε συνεργασία με τον Νίκο Αλεξίου, συνθέσεις του οποίου θα περιλαμβάνονται στο ίδιο cd. «Είναι μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, δουλεύοντας σε διάφορους χώρους και σε συναυλίες και σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μια άλλη διαδικασία, καθώς η Ζωή θα ηχογραφήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, όπου συμμετέχω κι εγώ, γράφοντας τραγούδια πάνω σε στίχους διαφόρων στιχουργών, Βολιωτών και μη» υπογραμμίζει ο Νίκος Αλεξίου.

Η Ζωή Τζαλαβρέτα τονίζει από την πλευρά της ότι «είναι πολύ περήφανη για την συγκεκριμένη συνεργασία» και προσθέτει ότι «αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου, προκειμένου να ακουστεί η φωνή μου μέσα από τραγούδια που ερμηνεύω για πρώτη φορά εγώ». Παρότι η ίδια δηλώνει «παιδί της ροκ» εντούτοις, διευκρινίζει ότι «το ροκ είναι μια ευρύτερη έννοια για μένα και δεν περιορίζεται μόνο σε ότι περιέχει «σκληρό» ήχο. Αγαπάω πολύ, επισημαίνει η ίδια, τον καλό στίχο και είναι πολύ όμορφα τα τραγούδια που έχουμε ετοιμάσει με τον Νίκο, ενώ η μουσική σου θυμίζει κάτι άλλο, μια άλλη εποχή». Η ηχογράφηση θα γίνει στο στούντιο του Γιώργου Ζαγόρη, ο οποίος θα αναλάβει και την ενορχήστρωση των τραγουδιών του cd.

Έχοντας θητεύσει επί μακρόν στην μουσική, ο Νίκος Αλεξίου, ο οποίος παίζει κιθάρα και τραγουδάει, έχει σπουδάσει θεωρία μουσικής και φωνητική στο τμήμα του Νίκου Παρθένη στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου, ενώ έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με πολλούς μουσικούς και ερμηνευτές σε διάφορους χώρους. Επίσης επί μια δεκαετία πραγματοποίησε εμφανίσεις και συνεργασίες σε διάφορους χώρους της πρωτεύουσας. Η Ζωή Τζαλαβρέτα, αντίστοιχα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με δασκάλα την Ιόλη Σκούρτη και συνεχίζει με την ίδια ζέση τον κύκλο μαθημάτων με δασκάλα την Βάσω Ζαγόρη. Έχει επίσης αρκετές συνεργασίες στο ενεργητικό της και δίνει το δικό της στίγμα στην μουσική.

Παράλληλα οι δύο καλλιτέχνες μετέχουν στην μελωδική συντροφιά που εμφανίζεται στο «Όσο πατάει η γάτα» κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Αγαπημένες δημιουργίες, παλαιότερες αλλά και πιο σύγχρονες ερμηνεύουν οι: Βίκυ Νούσια, Ζωή Τζαλαβρέτα, Δημήτρης Μπεφάνης, μπουζούκι, Νίκος Παπαθανασίου, πιάνο-πλήκτρα και ο Νίκος Αλεξίου, ο οποίος τραγουδάει, παίζει κιθάρα και έχει αναλάβει παράλληλα την επιμέλεια του προγράμματος. «Επιλέγουμε τραγούδια που μας κάνουν πρώτα εμάς να νιώθουμε όμορφα και στην συνέχεια τα ερμηνεύουμε προκειμένου να νιώθουν ευχάριστα και όσοι μας ακούνε, αναπτύσσοντας δυνατούς κώδικες επικοινωνίας με το κοινό» υπογραμμίζουν ο Νίκος Αλεξίου και η Ζωή Τζαλαβρέτα. Οι πέντε καλλιτέχνες απαρτίζουν μια όμορφη μελωδική παρέα που αποσπά το θερμό χειροκρότημα του κοινού και ταυτόχρονα ενθουσιώδη σχόλια. Θεμέλιος λίθος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η επικοινωνία και το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα επιβραβεύεται, αναμφίβολα, από τους φίλους της μουσικής.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου