ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πρόσκοποι στην Κατοχή»

πρόσκοποι-στην-κατοχή-883592

«Με καρδιά από τόλμη γεμάτη – Πρόσκοποι στην Κατοχή» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, σήμερα, Πέμπτη, στις 9:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αχιλλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Το ντοκιμαντέρ, ιστορικής τεκμηρίωσης βασίζεται σε αφηγήσεις προσκόπων της εποχής και παρουσιάζει την πολύπλευρη δράση τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ξεκινώντας με τη διάλυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπτων από τη δικτατορία Μεταξά, ακολουθεί τα βήματα των προσκόπων στην επαναδραστηριοποίηση των προσκοπικών ομάδων, την κοινωνική τους προσφορά, αλλά και τη συμβολή τους στον αντιστασιακό αγώνα.

Σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Κωνσταντινίδη, είναι εξολοκλήρου παραγωγή του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Η ολοκλήρωσή του διήρκεσε πάνω από έξι χρόνια και βασίστηκε σε πολυετή έρευνα των αρχείων του Σ.Ε.Π., καθώς και σε συλλογή προφορικών μαρτυριών παλαιών προσκόπων που έδρασαν την περίοδο εκείνη. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους τους μαθητές και στο κοινό. Θα την προλογίσει ο ιστορικός Παντελής Προμπονάς, που θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών μετά το τέλος της ταινίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου