ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμβληματικό έργο με ιστορία

εμβληματικό-έργο-με-ιστορία-198747

Εκθεση για τη Χάρτα της Ελλάδος σε κέντημα από το Λ.Ε.Β. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Παρατείνεται, λόγω ενδιαφέροντος, η έκθεση της Xάρτας της Ελλάδος σε κέντημα, έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπό την αιγίδατης Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Μια επετειακή δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού.

Η Χάρτα σε κέντημα εντυπωσιάζει και προκαλεί σημαντικό ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες πλησιάζουν πολύ κοντά για να διαπιστώσουν με τα μάτια τους,εάν πράγματι το έργο είναι αυθεντικό και εάν το κέντημα έγινε με τα χέρια ή πρόκειται για κάτι άλλο. Διαβάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα κείμενα που τη συνοδεύουν και εκφράζονται πολύ θετικά για το αισθητικό της αποτέλεσμα. Toπρωτότυπο αυτό έργο αφορά στηνπιστή κεντητική απόδοση τηςΧάρτας της Ελλάδος, που εξέδωσε στη Βιέννη ο Ρήγας Βελεστινλής (Βελεστίνο 1757-Βελιγράδι 1798), σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στις 21 Ιουλίου έγινε η πρώτη ανοικτή παρουσίασή του σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν ηΕφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου και εκτίθεται.

Η Χάρτα παραμένει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (αίθουσα 8) έως και τις 20 Ιανουαρίου και είναι επισκέψιμη καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του 08.30-15.30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου