ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδεικνύει την τοπική ιστορία

αναδεικνύει-την-τοπική-ιστορία-198790

Χειμερινό ωράριο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας ισχύει στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου μέχρι τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά εκτός Τρίτης τις ώρες 08.30-15.30.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού ωραρίου ισχύει μειωμένο εισιτήριο 2 ευρώ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Επιπλέον, επειδή το Μουσείο Βόλου συμμετέχει στην εθνικής εμβέλειας Δράση «21», στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Παράλληλα με τη μόνιμη έκθεση οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην περιοδική έκθεση που λειτουργεί στον χώρο του, με τίτλο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου 1909-2019.

Επίσης, έως τις 20 Ιανουαρίου παρατείνεται λόγω ενδιαφέροντος η έκθεση της Xάρτας της Ελλάδος σε κέντημα, έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Επετειακή δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού. Το λαμπρό έργο της νεοελληνικής χειροτεχνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ειδική εκδήλωση (21 Ιουλίου 2021) που διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει αναρτηθεί στην είσοδο του Μουσείου ενημερωτικό υλικό για τη Χάρτα του Ρήγα και την Επανάσταση στο Πήλιο, ενώ το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στην Επανάσταση καθώς και στα επετειακά κείμενα που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου