«Ταξίδι» στην παράδοση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-17, 19:20:34
«Ταξίδι» στην παράδοση

Εξαιρετικό το βιβλίο, που ακουμπά στην τοπική παράδοση και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους

«Ο Γιαννάκης, η γάτα, ο σκύλος και το φίδι» είναι το όνομα ενός παραδοσιακού παραμυθιού της Αλοννήσου, ενός παραμυθιού που περνά από γενιά σε γενιά.

Εφτασε η στιγμή που εκδόθηκε από τον Ιωάννη και τον Κυριάκο Ευσταθίου, προς τιμήν του παππού τους Κυριάκο Γ. Ευσταθίου, ο οποίος ήταν ένας από τους λεγόμενους παραμυθάδες, που είχε έναν μοναδικό τρόπο να διηγείται.

Μια μεγάλη αφήγηση, συνδεδεμένη με μύθους, μαγείες, τρόπους σκέψης και πράξης, στέκεται άξια να «ταξιδέψει» μικρούς και μεγάλους στη φαντασία και στην παράδοση.

Ο Γιάννης, ένα φτωχό παιδί, βοήθησε μια γάτα, έναν σκύλο κι ένα φίδι να γλιτώσουν από την αγριότητα κάποιων ανθρώπων. Έκανε καλές πράξεις, που του ανταποδόθηκαν κάποια στιγμή με μαγικά υλικά, που τον έκαναν ανίκητο και ζηλευτό. Τίποτα όμως δεν κρατάει για πάντα, μια και οι όψεις του νομίσματος αλλάζουν συνεχώς… Οι περιπέτειες του Γιάννη «κρύβονται» στις σελίδες αυτού του παραμυθιού και προσκαλούν τους αναγνώστες να περιηγηθούν σε αυτές, να ζήσουν τη μαγεία και να απολαύσουν την αφήγηση.

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη έκδοση, που ο λόγος προσελκύει το ενδιαφέρον και η όμορφη εικονογράφηση τον πλαισιώνει επαρκώς. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της, καθώς με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τα πρόσωπα του παρελθόντος, «κρατούν ζωντανή» την παράδοση και την περνούν με τρόπο αξιοσέβαστο από γενιά σε γενιά.

 

Δ.Σ.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=