ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδικοί «δεσμοί καρδιάς»

μελωδικοί-δεσμοί-καρδιάς-356526

Κυκλοφόρησε το νέο cd από τον γνωστό Βολιώτη τραγουδοποιό Κώστα Ράπτη, το πέμπτο κατά σειρά με τίτλο «Δεσμοί καρδιάς».

Το νέο cd που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια, όλα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία από τον Κώστα Ράπτη. Τραγούδια με λαϊκό ηχόχρωμα, ερωτικά και κοινωνικά, τα περισσότερα με χορευτική διάθεση αλλά και μπαλάντες, βασισμένα σε βυζαντινές κλίμακες, συνθέτουν το μουσικό προφίλ του Βολιώτη δημιουργού.

Στη νέα του δισκογραφική δουλειά συμμετέχουν οι μουσικοί Χρήστος Ντίνας μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, Σταύρος Κουσκουρίδας κλαρίνο, Δημήτρης Γεωργίου ακορντεόν, πλήκτρα, μπάσο, Κώστας Παππάς κιθάρα, Στράτος Μεγγές κρουστά. Την ηχογράφηση και μίξη ανέλαβε ο Τάσος Κουλούρης, στο Rec’ n’ mix studio και το mastering ο Σταμάτης Φουσέκης.

Ο Κώστας Ράπτης συνεχίζει να γράφει τραγούδια με το προσωπικό του ύφος, κόντρα στους χαλεπούς καιρούς. «Οι μουσικές δεν έχουν πατρίδα, έχουν όμως ρίζες. Οι δικές μας ρίζες στη μουσική αφορούν το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι» αναφέρει ο ίδιος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί της περιφέρειας, τονίζει ότι δεν έχουν βήμα και πρόσβαση στον βαθμό που θα έπρεπε, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση σε όλους.

«Η περιφέρεια τροφοδοτεί τα αστικά κέντρα σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. Ειδικά το λαϊκό τραγούδι δεν προβάλλεται και ας είναι ένα είδος γνήσια ελληνικό και έχει άμεση σχέση με τη βυζαντινή μουσική. Δυστυχώς, έχει παραγκωνιστεί από ξενόφερτα ακούσματα» υπογραμμίζει.

Απευθυνόμενος στην πολιτεία, επισημαίνει ότι «πρέπει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό της περιφέρειας, γενικότερα. Τα κρατικά ωδεία, επιτέλους, να εντάξουν τη λαϊκή μουσική στο πρόγραμμα διδασκαλίας, όπως κάνουν τα μουσικά σχολεία με μεγάλη επιτυχία, ώστε οι νέοι να μην «ξεριζωθούν» πολιτισμικά και να κρατήσουν τις ρίζες τους βαθιά στην ελληνική μουσική και ας απλώσουν τα «κλαδιά» τους και σε άλλα είδη μουσικής» σημειώνει ο Κώστας Ράπτης.

Ο Κώστας Ράπτης εμπνέεται και δημιουργεί λαϊκά τραγούδια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου