ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαχρονικός ο Στέλιος Καζαντζίδης

διαχρονικός-ο-στέλιος-καζαντζίδης-456845

Συμπληρώνονται φέτος 90 χρόνια από τη γέννησή του, υπογραμμίζει ο τοπικός Σύλλογος Φίλων Λαϊκού Τραγουδιού

Συμπληρώνονται φέτος 90 χρόνια από τη γέννηση και 20 χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη, με τον τοπικό Σύλλογο Φίλων Λαϊκού Τραγουδιού να υπενθυμίζει το γεγονός, προτείνοντας τη διοργάνωση αφιερωμάτων στη μνήμη του από Συλλόγους και ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Φίλων Λαϊκού Τραγουδιού Στράτος Κουλαυτάκης, υπογραμμίζεται ότι «ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν ο τραγουδιστής που γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931, έγραψε τη δική του ιστορία στο λαϊκό ελληνικό τραγούδι.

Οι μεγαλύτεροι συνθέτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα της φωνής του και για την ερμηνεία με μοναδικό τρόπο αθάνατων ρεμπέτικων, λαϊκών, δημοτικών και έντεχνων τραγουδιών.

Κλείνουν φέτος 20 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από το τραγούδι και από τους φίλους του. «Ερχονται χρόνια δύσκολα» ήταν το κύκνειο άσμα του, λες και είχε προβλέψει νωρίς τον καιρό των μνημονίων και των περιορισμών λόγω κορονοϊού.

Αν ζούσε σήμερα, θα είχε να πει πολλά, διότι δεν ήταν ο άνθρωπος της σιωπής. Αγωνιστής πάντα για τα δικαιώματα των συναδέλφων του, αλλά και των φτωχών στρωμάτων, μιλούσε ανοιχτά χωρίς φόβο στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και υπάρχουν ακόμη στο διαδίκτυο συνεντεύξεις που προβληματίζουν.

Ας κάνουμε όλοι μας ένα αφιέρωμα στη μνήμη του, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και Σύλλογοι. Ας σταθούμε για λίγο σε αυτόν τον άνθρωπο, που αφιέρωσε τη ζωή του στο τραγούδι και στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου