ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντανεύει το παρελθόν στο Μουσείο της Πόλης Βόλου

ζωντανεύει-το-παρελθόν-στο-μουσείο-τη-769144

Γνωστές και άγνωστες πτυχές του παρελθόντος αναδεικνύει η έκθεση «Βόλος, 10 + ιστορίες», που κοσμεί σε μόνιμη βάση το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επανήλθε στην ενεργό δράση, ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό. Η έκθεση, που στηρίζεται στις δωρεές Βολιωτών, αξιοποιεί επιστημονικά εργαλεία που εκπονήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με χρηματοδότηση του προγράμματος «Θαλής» και παρέχει τη δυνατότητα διαρκούς εμπλουτισμού και ανανέωσης με νέο υλικό.

Με οδηγό τις δωρεές Βολιωτών, δωρεές που αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου τα τέλη του 2014, η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες, που λειτουργούν ως ένα γενικό πλαίσιο αναφοράς και οι οποίες, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα τροφοδοτούν νέες περιοδικές εκθέσεις, ανανεώνοντας το περιεχόμενο της έκθεσης και αξιοποιώντας νέες προσφορές ή δάνεια.

Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης παραμένει το ίδιο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421029878 και το e-mail [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου