ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο γεμάτο θησαυρούς

μουσείο-γεμάτο-θησαυρούς-13136

Ξεναγήσεις στα μονοπάτια της ιστορίας της πόλης του Βόλου για ντόπιους και επισκέπτες

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου άνοιξε τις πύλες στο κοινό μετά από διάστημα δύο μηνών, με αυστηρά μέτρα προστασίας και χρήση μάσκας, σύμφωνα με την ενημερωτική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην περιοδική έκθεση με τεκμήρια σχολικής ζωής από το Γυμνάσιο Θηλέων και τη μόνιμη έκθεση με τίτλο «Βόλος 10 συν ιστορίες».

Η μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες», που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των πολιτών και αναπτύσσεται και στους δύο ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Ακόμη, παρατείνεται, έως το τέλος του καλοκαιριού η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα». Η έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης με σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα από την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Επιπροσθέτως, εγκαινιάστηκε ο ανανεωμένος και εμπλουτισμένος ιστότοπος του Μουσείου Πόλης, στη διεύθυνση www.vmoc.gr. Στη νέα ιστοσελίδα, η οποία είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά, εκτός από τις απαραίτητες χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μουσείου και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, ηχητικούς ιστορικούς περιπάτους για τη δεκαετία του ‘40, εικονικές διαδρομές στην πόλη, αλλά και πολυμέσα, βίντεο και υλικό από δράσεις της Διεύθυνσης.

Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης παραμένει το ίδιο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2421029878, ή διαδικτυακά στο e-mail [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου