Πολιτισμός με ένα κλικ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-27, 17:38:05
Πολιτισμός με ένα κλικ

Θεατρικό καμπ στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων διοργανώνεται τον Αύγουστο

 

Καλλιτεχνικό camp, εργαστήρι αρχαίου δράματος, με ηθοποιούς, μουσικούς και σκηνοθέτες να στήνουν παραστάσεις για το κοινό, την τρέχουσα χρονιά μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για πρωτότυπο θεατρικό καμπ με χαρακτήρα καλλιτεχνικό, αλλά και εκπαιδευτικό, που για τέσσερα χρόνια έχει δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή των Κρηνίδων, δίπλα στο αρχαίο θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου εκτελούνται εργασίες για την ενοποίηση του χώρου.

Φέτος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «προχωράμε πιο θαρραλέα, πιο δυναμικά και καλούμε 31 καλλιτέχνες (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μεταφραστές, μουσικούς, χορευτές) να πάρουν μέρος στο «μικρό» φεστιβάλ μέσα στο «μεγάλο», στις «Θεατρικές Αναγνώσεις» αρχαίου δράματος (παραστάσεις εν δυνάμει), από 1 έως 23 Αυγούστου».

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο καμπ στους Φιλίππους είναι οι Λυδία Φωτοπούλου, Ολια Λαζαρίδου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ακύλλας Καραζήσης, Θοδωρής Γκόνης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Ρηνιώ Κυριαζή, Γιάννης Καλαβριανός και Ιόλη Ανδρεάδη, με μικρές και ευέλικτες ομάδες εκλεκτών συνεργατών τους, θα διαμείνουν διαδοχικά στις Κρηνίδες, παρουσιάζοντας, ανά τρεις μέρες, ο καθένας τη δική του εκδοχή στη θεατρική ανάγνωση του αρχαίου δράματος. Ανάμεσα στις τραγωδίες που θα ακουστούν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων είναι η «Αντιγόνη», οι «Βάκχες», η «Μήδεια», η «Ελένη», ο «Αγαμέμνων» και οι «Τρωάδες».

Οι παραστάσεις καθώς και όλη η διαδικασία των δοκιμών θα είναι ανοιχτές για το κοινό μέσω διαδικτύου σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) και θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήριο για θεατρολόγους, φοιτητές και απόφοιτους δραματικών σχολών, ερασιτεχνικές ομάδες, την τοπική κοινότητα και όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα μιλήσουν οι μεταφραστές Γιάννης Λιγνάδης και Παντελής Μπουκάλας με θέμα τη μετάφραση στο αρχαίο δράμα και τη δραματουργία των αρχαίων κειμένων.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=