ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές πολιτιστικές εμπειρίες από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

συγκλονιστικές-πολιτιστικές-εμπειρί-64452

Πλατφόρμα ψηφιακής αφήγησης με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς

Προτροπή στους φίλους του πολιτισμού να αφηγηθούν τη δική τους πολιτιστική εμπειρία με τη βοήθεια διαδικτυακής πλατφόρμας δίνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

«Αν και ακόμα δεν έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε αγαπημένα μας αξιοθέατα, μπορούμε να γίνουμε «πρεσβευτές» της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω του PLUGGY» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα πολιτιστικής δικτύωσης στην Ευρώπη, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράψουν τις εντυπώσεις τους από αγαπημένες περιοχές, να μοιραστούν τις πολιτιστικές εμπειρίες τους, καθώς και μικρά μυστικά για τον πολιτισμό του τόπου τους.

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα, όπως εφαρμογή αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και άλλα, οι συμμετέχοντες δημιουργούν μοναδικές ιστορίες για το παρελθόν και το παρόν της περιοχής. «Κρυμμένα» μνημεία, μουσεία, ξεχασμένες παραδόσεις και τοπικές συνήθειες, μνήμες και ιστορίες αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική ματιά, κρατώντας ζωντανή την ευρωπαϊκή πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.

Το PLUGGY αποτελεί καρπό τριετούς ερευνητικού έργου με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συντονιστή το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ. Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, η Clio Muse και ακόμα έξι εταίροι από τέσσερις χώρες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους για το συγκεκριμένο έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου