ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ποίηση συνάντησε το χρώμα

η-ποίηση-συνάντησε-το-χρώμα-174315

Πλήθος κόσμου στο Χώρο Τέχνης «δ.» για το αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

Σε ταιριαστή εκδήλωση στο πνεύμα της τιμήθηκε η μνήμη της Κικής Δημουλά στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο προχθές το βράδυ. Στα χαρακτικά έργα, που δημιουργήθηκαν με αφορμή στίχους της ποιήτριας, προσετέθη η εκφραστική ανάγνωση της Αγγελικής Θάνου, η οποία πέτυχε να συνδυάσει τον ποιητικό λόγο με τα χαρακτικά του Δημήτρη Μοράρου.

Εκ μέρους της Λέσχης Αφήγησης Βόλου η Αγγελική Θάνου προσέφερε στους συμμετέχοντες πανδαισία λόγου και χρωμάτων, που μάγεψε το ακροατήριο.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα έργα της μεγάλης ποιήτριας με διαφορετική οπτική, που πρότεινε η Αγγελική Θάνου, νηπιαγωγός, συγγραφέας και ποιήτρια. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το μικρό βιβλίο της «Ποιήματα – Σχήματα», που συμβάλλει στη μύηση των παιδιών στην ποίηση.

Η ιδέα και η διοργάνωση της έκθεσης ανήκουν στον Θανάση Δουλκέρογλου του Χώρου Τέχνης «δ.» και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Υπενθυμίζεται ότι τα χαρακτικά – οξυγραφίες του Δημήτρη Μοράρου, εμπνευσμένα από την ποίηση των Κικής Δημουλά, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου, θα παρουσιάζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου στο κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου