«Ενας καλλιτέχνης… γεννιέται»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-13, 16:32:13
Χώρος τέχνης και πολιτισμού το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας
«Ενας καλλιτέχνης… γεννιέται»

Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Με τη φροντίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «Ενας καλλιτέχνης… γεννιέται» στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομαδική έκθεση, που παρουσιάζεται μετά από πρόταση της Έλενας Νικηφόρου, υπεύθυνης του τμήματος ζωγραφικής, που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Φέτος προσκλήθηκαν και παρουσιάζουν έργα τους τρεις καλλιτέχνες, που γεννήθηκαν ή ζουν και εργάζονται στον Βόλο, με διαρκή παρουσία στην καλλιτεχνική σκηνή.

Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει έργα από τα πρώιμα στάδια της καλλιτεχνικής τους πορείας μέχρι τις πρόσφατες δημιουργίες τους. Από την έκθεση διαφαίνονται η καλλιτεχνική εξέλιξη των τριών συμμετεχόντων και φυσικά η διαμόρφωση του προσωπικού στιλ του καθενός από την καλλιτεχνική τους «γένεση» μέχρι και την «ενηλικίωση». Γίνεται, επιπλέον, εμφανής ο τρόπος κατά τον οποίο επέδρασαν στη διαδικασία οι πειραματισμοί σε υλικά, τεχνικές και θέματα.

Συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Ο Βολιώτης Γεώργιος Ζήσης, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και της Σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων La Cantoria. Εχει παρουσιάσει έργα του σε ατομική έκθεση και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Η Βασιλική Πέρκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο Αγιογραφίας και Νωπογραφίας, αλλά και μαθήματα γλυπτικής και χαρακτικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών.

Η Βολιώτισσα Χριστίνα Στεφανούλη σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση διαρκεί έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα - Παρασκευή 15:00 - 21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στο τηλέφωνο 2421091150.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=