ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διακεκριμένος πιανίστας στον Βόλο

διακεκριμένος-πιανίστας-στον-βόλο-238973

Ο Λάμπης Βασιλειάδης θα δώσει συναυλία στο ωδείο Φραντς Λιστ

Διακεκριμένος πιανίστας θα βρίσκεται στον Βόλο το διήμερο σήμερα Δευτέρα 13 και αύριοΤρίτη 14 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον Λάμπη Βασιλειάδη παγκοσμίως διακεκριμένο πιανίστα και καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος θα δώσει συναυλία και σεμινάριο πιάνου στο ωδείο Φραντς Λιστ.

Η συναυλία θα δοθεί αύριο Δευτέρα στις 8 το βράδυ και τα σεμινάρια θα γίνουν τόσο σήμερα 13, όσο και αύριο Τρίτη 14 Ιανουαρίου. Πληροφορίες στη γραμματεία του ωδείου και στο τηλέφωνο 2421071438

Ο Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής ( Musikhochschule Hannover, Musikhochschule Trossingen, University of Cincinnati) και πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι δάσκαλοί του στο εξωτερικό υπήρξαν η Υ. Μenuhin, o Viktor Merzhanov, ο Jerome Rose και ο James Tocco. Ο James Tocco, μαθητής ο ίδιος του C. Arrau, η Yaltah Menuhin, μαθήτρια του C. Friedberg (μαθητή του Brahms), αλλά κυρίως ο Viktor Merzhanov επηρέασαν ιδιαίτερα την εξέλιξη του Ελληνα πιανίστα.

Ο Λ. Βασιλειάδης εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati στις ΗΠΑ ως βοηθός καθηγητής στο studio του James Tocco, συμμετείχε ως μέλος της επιτροπής διεθνών μουσικών διαγωνισμών του OMTA (Ohio Music Teachers Association) του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, του Διαγωνισμού για τα βραβεία D. Price στο Mannes College of Music, στη Νέα Υόρκη, του διαγωνισμού “E. Gilels” στην Ουκρανία, του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου της Ταϊλάνδης. Υπήρξε προσκεκλημένος καθηγητής σε σεμινάρια και συναυλίες των Πανεπιστημίων Bowling Green, Toledo, William and Mary Virginia, του Boston University, του Πανεπιστημίου του Wroclaw στην Πολωνία, της Μουσικής Ακαδημίας της Οδησσού στην Ουκρανία και της Μουσικής Ακαδημίας του Vilnius στη Λιθουανία.

Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα, ως μοναδική ελληνική συμμετοχή, σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς (Ιταλία, Γερμανία, Σκωτία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) αποσπώντας 11 διακρίσεις (Wolrd Piano Competition, Rovere d’Oro, Masterplayers Lugano, Hochschulpreis Trossingen κ.ά.) βραβεία που του έδωσαν τη δυνατότητα για πετυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη και την Αμερική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου