ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Νικηφόρο Νανέρη

στο-νικηφόρο-νανέρη-425475

Αφιερωμένες στη μνήμη του Νικηφόρου Νανέρη είναι οι τρεις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς». Αύριο Πέμπτη 18 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εξωραϊστικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί αναφορά και παρουσίαση της καλλιτεχνικής του πορείας και θα παρουσιαστούν αποσπάσματα απ το θεατρικό έργο «Ο έμπορος της Βενετίας» του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό που προσέφερε η οικογένειά του καθώς και υλικό από τα έργα που παρουσίασε με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των Μηλεών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
            Την Παρασκευή 19 Αυγούστου ώρα 9.30 μ.μ. στην πλατεία των Μηλεών,
αφιέρωμα στον ποιητή στιχουργό Νίκο Γκάτσο απ την ορχήστρα του φιλόλογου μουσικοσυνθέτη Θ. Κουτσοβαγγέλη. Επιθυμία του αείμνηστου Ν. Νανέρη ήταν να πραγματοποιήσει εκδήλωση για το Γκάτσο το φετινό καλοκαίρι με τη συμμετοχή φίλων των ηθοποιών και τραγουδιστών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλεών. Η επιθυμία του δεν ευοδώθηκε και ο Σύλλογος πραγματοποιεί την εκδήλωση στη μνήμη του.(είσοδος ελεύθερη)
            Το Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλεών, συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου. Και αυτή η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του γιατί ο Ν. Νανέρης με την Τάνια Τσανακλίδου ήταν οι πρώτοι που σκέφτηκαν την αξιοποίηση του παραπάνω χώρου για τη δημιουργία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και το πραγματοποίησαν(τιμή εισιτηρίου συναυλίας 12 ευρώ – ελεύθερη είσοδος για μαθητές δημοτικού).
            Ο Ν. Νανέρης γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1940. Φοίτησε στο νυχτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου και σπούδασε στη δραματική σχολή του Κ. Κουν. Στο χώρο του θεάτρου μυήθηκε απ τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Τζιαν Κάρλο Μενότι που εμφανίστηκε στο δρόμο του το 1957. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική, όπου γνώρισε όλα τα «ιερά τέρατα» τη; παγκόσμιας σκηνής.
Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός. Πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, σε κρατικά θέατρα και συνεργάστηκε με τους πιο αξιόλογους θιάσους του τόπου μας, δίπλα σε διακεκριμένους ηθοποιούς και καταξιωμένους σκηνοθέτες του θεάτρου. Από το 1978 κατοικούσε μόνιμα στις Μηλιές, ανάγοντας σε τεχνόπολη το χωριό, καθώς το κατέστησε γνωστό στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αθήνας. Η καλλιτεχνική του πορεία συνεχίστηκε με πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου ( Φιλουμέλα Μαρτουράνο και Ο έμπορος της Βενετίας) και σκηνοθετικό (Βρυκόλακες). Ίδρυσε τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών και σκηνοθέτησε αρκετά έργα με ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς. Το 1997 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις το βιβλίο του – αυτοβιογραφία «Πριν τα σβήσει ο χρόνος». Η καλλιτεχνική του παρακαταθήκη θα παραμείνει ζωντανή για πάντα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6973327998 και 6973431572.
   
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου