ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι για παιδιά

εργαστήρι-για-παιδιά-433552

Τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής αρμενίζουν τελευταία φορά γι’ αυτή τη χρονιά και καλούν τους μικρούς φίλους κάθε δημιουργικής έκφρασης, να λάβουν μέρος στο ταξίδι. Στην παραλία του Βόλου, στο χώρο της Έκθεσης Βιβλίου, οργανώνουν ανοιχτό εργαστήρι θεάτρου σκιών για παιδιά, αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8:00, το απόγευμα. Οι σκιές είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αυτοσχεδιασμού. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζουμε με το σώμα μας και τη σκιά μας. Πόσες φορές, περπατώντας στο δρόμο τα βράδια, δεν παίζουμε με τη σκιά μας, που άλλοτε μεγαλώνει, άλλοτε μικραίνει και άλλοτε εξαφανίζεται; Τι χρειαζόμαστε όμως για να παίξουμε με τις σκιές μας; Τι πρέπει να προσέξουμε; Πώς παίζουμε με τις σκιές μας;»
            Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι θα βρουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα πειραματιστούν με ιστορίες που θα φτιάξουν τα ίδια και θα διασκεδάσουν αφάνταστα. Στο εργαστήρι των Θεατροταξιδιών μπορούν να συμμετέχουν όσα παιδιά το επιθυμούν, αρκεί να βρίσκονται έγκαιρα στο χώρο, προκειμένου να σχηματιστούν οι απαραίτητες ομάδες εργασίας.
            Το εργαστήρι θα κλείσει με την παρουσίαση της ιστορίας «Ο καπελάς» από τους μαθητές των Θεατροταξιδιών. Τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής αυτοσχεδίασαν, δηλαδή αποφάσισαν για την πλοκή της ιστορίας, σχεδίασαν τους χαρακτήρες, έγραψαν το κείμενο και θα την παρουσιάσουν παίζοντας θέατρο σκιών.
Ένας άνεργος πατέρας και το παιδί του αποφασίζουν να πουλήσουν καπέλα για να εξοικονομήσουν χρήματα για το φαγητό της οικογένειάς. Δυστυχώς είναι άτυχοι γιατί όλοι οι πελάτες τους είναι ιδιότροποι. Επιστρέφοντας στο σπίτι απογοητευμένοι, στέκονται να ξεκουραστούν κάτω από ένα δέντρο. Κάποιοι όμως τους παρακολουθούν…
            Στην ιστορία παίζουν τα παιδιά: Θανάσης Καφενταράκης, Αναστασία Συργιάννη, Κατερίνα Χατζηαποστόλου, Μυρσίνη Ταμία-Πώποτα, Φωτεινή Νούλα, Εβελίνα Μελαχροινάκη, Νικολέτα Μαργιέλου, Γιάννης Πανανός, Ζακελίνα Ματή, Δανάη Κραβαρίτη, Μαρία Πανταζή, Λαυρεντία Χρυσακοπούλου, Κωνσταντίνος Πασιάς, Αντώνης Φαρής, Νεφέλη Καφενταράκη, Μελίνα Ζάχου, Ανδρομάχη Ζούμπου και Μαρία Λεβαντή.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου