ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια «Gadjo Dilo»

δέκα-χρόνια-gadjo-dilo-437028

Το αγαπημένο συγκρότημα μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την αποψινή συναυλία στον Βόλο

Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το Lab Art και το Αίθριον παρουσιάζουν τους «Gadjo Dilo» απόψε Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21.15 στον προαύλειο χώρο του Lab Art – Αίθριον. Με αφορμή την αποψινή συναυλία, το αγαπημένο γκρουπ, που γιορτάζει τα δεκάχρονά του, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μουσική του, αποκαλύπτει την ταυτότητά του και τους σταθμούς της επιτυχημένης του πορείας. Μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές, που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, εμφανίζονται απόψε στον Βόλο σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, κέφι και ρυθμό.

Μία δεκαετία «Gadjo Dilo». Τι σκέψεις σάς προκαλεί η επέτειος των 10 χρόνων κοινής μουσικής πορείας;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που καταφέραμε να κλείσουμε 10 χρόνια πρώτα από όλα ως παρέα, που είναι το πιο σημαντικό για ένα συγκρότημα. Αυτό από μόνο του είναι υπέρβαση σε μια δύσκολη εκ των πραγμάτων περίοδο, που όλα γύρω μας φαντάζουν αρνητικά και απογοητευτικά. Δεν ξέρουμε τι αλλάζει, αλλά αυτό που παραμένει ίδιο είναι ο ενθουσιασμός από την αρχή μέχρι τώρα. Η αλήθεια μας είναι ότι αγαπήσαμε πρώτα εμείς αυτό που κάνουμε.

Ποια είναι η ταυτότητα των «Gadjo Dilo»;

Οι «Gadjo Dilo» είναι μια παρέα με «alegro» χιούμορ και προσωπικότητες παρφέ. Ο Κώστας και ο Σωτήρης στις κιθάρες, ο Σέργιος στο βιολί, ο Γιώργος στο ακορντεόν, η Ηλιάνα στη φωνή και ο άλλος ο Γιώργος στο κοντραμπάσο. Δεν έχουμε προτερήματα, αλλά είμαστε γεμάτοι ελαττώματα!

Ποια είναι η πηγή της μουσικής σας έμπνευσης;

Κάθε τι που μας συγκινεί είναι και πηγή έμπνευσης. Πριν λίγο καιρό μπήκαμε στο στούντιο για τον 3ο μας δίσκο, που θα περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις μας με το γνωστό μας ύφος και είμαστε πολύ χαρούμενοι και ορεξάτοι!

Καλοκαίρι ξανά και επιστρέφετε στο κέντρο της Ελλάδας για ένα υπαίθριο live.

Αγαπάμε το καλοκαίρι για αυτό και το γκρουπ το φτιάξαμε το καλοκαίρι του 2009 διατηρώντας τις παιδικές μας αναμνήσεις και την ξεγνοιασιά. Για τους «Gadjo Dilo» είναι πάντα καλοκαίρι.

Ποιο είναι το στοιχείο, που καθιστά το ρετρό ελκυστικό στο νεανικό κοινό;

Είναι τόσο πετυχημένος ο ήχος μας, γιατί εμείς ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε σαν μουσειακό αυτό που κάναμε. Βουτήξαμε στο παρελθόν και επιστρέψαμε με κάτι φρέσκο, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σήμερα.

Gypsy jazz manouche, ο κιθαριστικός ήχος της ευρωπαϊκής τζαζ του Django Reinhardt είναι ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα. Τι σας τράβηξε σε αυτό τον ήχο;

Προφανώς υπάρχουν περιορισμοί, αλλά αυτά τα «όρια» είναι που μας διαμορφώνουν κιόλας. Η αγάπη μας για το Manouche άλλωστε δημιούργησε το γκρουπ και οι διασκευές προέκυψαν μέσα από την έρευνα για το ρεπερτόριο του Django Rainhardt. Αυτή η μουσική έχει μέσα της φλόγα, ελευθερία, αγάπη και επαφή με τη φύση.

Κλείνοντας, αν είχατε τη δυνατότητα για την τέλεια ονειρική εμφάνιση, με ποιον μουσικό θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Είναι τόσοι πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζουμε, που δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοπούμε… Για εμάς ονειρική εμφάνιση σημαίνει να μοιραστούμε τη σκηνή με αγάπη, θαυμασμό, φιλία και όχι ως επαγγελματική τοποθέτηση.

Προπώληση εισιτηρίων

Η τιμή εισιτηρίων στην προπώληση είναι 10 ευρώ και η γενική είσοδος 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης είναι τηλεφωνικά στο 11876 και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, Seven Spots (σε Βόλο και όλη την Ελλάδα), Illusion RT (Τ. Οικονομάκη & Αγ. Νικολάου, Βόλος), Κεχαΐδης (28ης Οκτωβρίου 118, Βόλος), Snuff Tobacco Store (Γραβιάς 4, Παλαιά Βόλος), My Market. Επίσης στα καταστήματα WIND στον Βόλο Δημητριάδος 84, Λεωφόρος Ειρήνης 96 στη Νέα Ιωνία και Ερμού 174 απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου