ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκίνησε τους θεατές η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου –Μαγνησίας

συγκίνησε-τους-θεατές-η-κιθαριστική-ο-437957

Σε κλίμα συγκίνησης και αποθέωσης έκλεισε το διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ εμφανίστηκε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με τη σύμπραξη του διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη, των γνωστών τραγουδιστών Κώστα Ζεμπίλα, Ελένης Τακτικού και Ιωάννη Διακογιάννη και των κιθαριστών Τάσου Ιωακειμίδη, Ντίνου Γκρίνια, Αρετής Κουσμαλή και Γεράσιμου Σιούρα, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων έργα του επίσημου προσκεκλημένου της διοργάνωσης Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Στο φεστιβάλ μεταξύ άλλων εμφανίστηκε και το περίφημο Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους κορυφαίους Κύπριους κιθαριστές Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή. Το Cyprus Guitar Trio συνόδευε στις συναυλίες του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντώνης Κοϊζας.

Ηταν η 61η διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών από το 2013 που ιδρύθηκε. Ολες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ήταν ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Το φεστιβάλ κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρη στο ψηφιακό cd που κυκλοφορεί από τη FM Records, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς και τη διεθνώς καταξιωμένη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ίδρυσε το 2015 ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου