Αφιέρωμα στον Ανδρέα Κατσιγιάννη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-12, 16:12:31
Αφιέρωμα στον Ανδρέα Κατσιγιάννη

Συναυλία με έργα του Βολιώτη δημιουργού στο Συνεδριακό της Μητρόπολης

 

Εργα του επίσημου προσκεκλημένου της διοργάνωσης Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ίδρυσε το 2015 ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Βόλου Μαγνησίας. Η συναυλία διοργανώνεται αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από σήμερα Παρασκευή 12 έως μεθαύριο Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21.00, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με τη σύμπραξη του διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη, των γνωστών τραγουδιστών Κώστα Ζεμπίλα, Ελένης Τακτικού και Ιωάννη Διακογιάννη και των κιθαριστών Τάσου Ιωακειμίδη, Ντίνου Γκρίνια, Αρετής Κουσμαλή και Γεράσιμου Σιούρα.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί το περίφημο Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους κορυφαίους Κύπριους κιθαριστές Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή. Το περίφημο Cyprus Guitar Trio συνοδεύει στις συναυλίες του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντώνης Κοϊζας.

Είναι η 61η διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών από το 2013 που ιδρύθηκε. Ολες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διοργανωθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Το φεστιβάλ κιθάρας Βόλου Μαγνησίας αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων, που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρη στο ψηφιακό CD που κυκλοφορεί από την FM Records σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=