ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κιθαριστικές δράσεις

κιθαριστικές-δράσεις-449391

Σειρά διοργανώσεων από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών από το 2013 που ιδρύθηκε, με την 60ή κατά σειρά διοργάνωση μέσα σε 6 μόλις χρόνια.

Πρόκειται για το 7ο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων κιθαριστών και αποτελεί πλέον έναν πολιτιστικό θεσμό με διεθνή κιθαριστική φήμη. Ηδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 100 και έπεται συνέχεια.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται 9 – 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείου Nevros στο Νεοχώρι στη λίμνη Πλαστήρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Βεροιώτης μαέστρος, συνθέτης, κιθαριστής και παιδαγωγός Πέτρος Ρίστας.

Στη φετινή διοργάνωση θα εμφανιστούν το περίφημο Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους κορυφαίους Κύπριους κιθαριστές Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή, οι διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, το διάσημο μουσικό – κιθαριστικό σύνολο Art Guitaristas υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα, η κιθαριστική ορχήστρα Λαμίας Guitarodais υπό τη διεύθυνση του κιθαριστή Πύρρου Πουλίτσα κ.ά.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 12 κιθαριστικές εκδηλώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα τα φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Καρδίτσας, Βόλου, Αμφίκαιας, Αττικής, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Πελοποννήσου, Κρήτης και κιθαριστικής ακαδημίας Παρνασσού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου