ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντάνεψε το «Σινέ Λαύκος»

ζωντάνεψε-το-σινέ-λαύκος-631927

Ο Δημήτρης Πιατάς παρουσίασε χθες το νέο του βιβλίο στον Βόλο

Την πόρτα ενός ονειρικού κόσμου νοσταλγίας και αναμνήσεων άνοιξε διάπλατα ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς με το βιβλίο του «Σινέ Λαύκος» που παρουσιάστηκε χθες στο «Public» του Βόλου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος και ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Χρήστος Σιάφκος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Υπέρμαχος ενός εκλεπτυσμένου πρωτογονισμού, ο Πιατάς καταβροχθίζει λύπες και χαρές, αναμνήσεις, απουσίες, αισθήματα, τους ανθρώπους και τη φύση, ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, φιλοσοφικές θεωρίες, ποίηση, θέατρο, ταινίες, κόμικς, μύθους, με την ανελέητη όρεξη του ανθρώπου που θέλει να χορτάσει ζωή».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε από καρδιάς για τον Λαύκο, μια περιοχή αγαπημένη, ενώ αποκάλυψε ότι το βιβλίο προέκυψε από τα τετράδια που γέμιζε με σημειώσεις στα ταξίδια του στο αναπαλαιωμένο σπίτι του 1875 που διατηρεί στο χωριό του Πηλίου.

Το έναυσμα για να ζωντανέψει με λόγο και συναίσθημα το «Σινέ Λαύκος» ήταν η ίδια η περιοχή, οι άνθρωποι, το τοπικό χρώμα, η μαγεία που κρύβεται σε ευτυχισμένες, καθημερινές στιγμές.

«Οταν έχεις ζήσει σαράντα χρόνια περίπου σε μια περιοχή, είναι μία ολόκληρη ζωή και για μένα ήταν επιλογή μου. Δεν προέρχομαι από την περιοχή, λειτούργησε μεταφυσικά η πρόθεσή μου να βρεθώ σε ένα χωριό, το οποίο δεν ήταν σημείο πρώτης αναφοράς στην περιοχή του Πηλίου. Για μένα, όμως, λειτούργησε πολύ ειδικά» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο συγγραφέας συνομίλησε με το ακροατήριο, τους δεκάδες φίλους του από τον Βόλο και τον Λαύκο που έσπευσαν να τον συναντήσουν και όπως σημείωσε παράλληλα το Πήλιο είναι τόπος και προορισμός αγαπημένος, που γεμίζει πάντα την καρδιά του με όμορφα συναισθήματα.

To «Σινέ Λαύκος» είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, μετά το «Μηχανάκι, γκόµενα και αρχηγός» (1982) και τη θεατρική διασκευή του έργου «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» (1997).

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου