ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα χνάρια της παράδοσης

στα-χνάρια-της-παράδοσης-696048

Ξεκίνησαν τα μαθήματα από την προηγούμενη Δευτέρα στη Λέσχη Εργαζομένων Κοριτσιού Βόλου που έχει στόχο και φέτος να γίνει κυψέλη πλούσιων δραστηριοτήτων. Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί για ενήλικες. Παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί για παιδιά 6 -14 ετών. Μαθαίνοντας την Ελλάδα γα παιδιά 3-5 ετών (νέο τμήμα). Ενισχυτική Διδασκαλία για Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Τουρκικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Κινέζικα. Ιστορία της Μουσικής για παιδιά Δημοτικού. Μουσικά όργανα: Κιθάρα κλασσική – ακουστική, Μπουζούκι, Κλαρίνο. Τραγούδι και Χορωδία. Υπολογιστές. Κοπτική ραπτική. Σχέδιο Μόδας. Αγιογραφία. Ζωγραφική – Τεχνικές υφάσματος. Κόσμημα. Βιτρό. Μακραμέ – Λασέ. Ιστορία της Τέχνης – Ζωγραφική για παιδιά. Επαγγελματικό Μακιγιάζ. Ονυχοπλαστική. Γιόγκα. Περιβάλλον και Καθημερινότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού επαναλειτουργεί τα τελευταία χρόνια μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό αριθμό μελών που συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα που λειτουργούν.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, μέλη μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία και επιθυμούν την έκδοση μαθητικού πάσο να προσκομίσουν μια φωτογραφία τους. Πληροφορίες καθημερινά 5-9 μ.μ. στη γραμματεία, στη διεύθυνση Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη στο Κάραγατς και στα τηλέφωνα 2428093708, 6977095147.

Σημειώνεται ότι η Λέσχη ιδρύθηκε το 1930 με πρωτοβουλία της αείμνηστης Ζωής Χαλιβοπούλου με σκοπό τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την κατάρτιση των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του τότε δήμου Βόλου. Σύντομα έγινε γνωστή σε όλη τη Μαγνησία. Η Ζωή Χαλιβοπούλου την περίοδο της κατοχής ανέπτυξε έντονη δράση εναντίων των κατακτητών, μα δυστυχώς γι’ αυτή της τη δράση εκτελέστηκε από τους Γερμανούς λίγο πριν την απελευθέρωση. Η μεγάλη της περιουσία μεταξύ αυτής και πολλά ακίνητα περιήλθε στην κατοχή του δήμου Βόλου. Για χρόνια η Λέσχη είχε αδρανήσει, μα στα μέσα του 1960 δραστηριοποιήθηκε ξανά με πρωτοποριακά προγράμματα για εκείνη την εποχή.

Τα τρία και πλέον τελευταία χρόνια επαναλειτουργεί έχοντας να επιδείξει και πάλι ένα σημαντικό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου