ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοτελείς προτάσεις εννέα φωτογράφων

αυτοτελείς-προτάσεις-εννέα-φωτογράφ-697112

Οι αυτοτελείς προτάσεις που φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του θέματος εννέα φωτογράφων παρουσιάζονται στην έκθεση του φωτογραφικού project «Persona» στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά Βόλου).

Στο project συμμετέχουν οι Ελένη Βόντζου, Ελενα Καλιντζέου, Πηνελόπη Παλαιοδήμου, Νίκος Πανταζάρας, Σοφία Παπασταύρου, Θοδωρής Πατακιούτης, Αλέξης Πρίτσας, Αναστασία – Μαρίνα Τσουτσουλοπούλου και Νέστορας Φανός.

Επιμελητές είναι ο Γιάννης Στρατουδάκης και η Νατάσα Καρακατσάνη, μέλη του φωτογραφικού group OramaPhotos, το οποίο διοργανώνει την έκθεση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Το project «Persona» ξεκίνησε στις αρχές του 2015, όταν παρουσιάστηκε ως πρόταση σε φωτογράφους που είχαν παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας του OramaPhotos, με εισηγητή τον Γιάννη Στρατουδάκη. Εννέα από αυτούς το ολοκλήρωσαν, παρουσιάζοντας αυτοτελείς προτάσεις, οι οποίες φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του θέματος. Η φωτογραφική μηχανή γίνεται το μέσο, προκειμένου να εξερευνήσουν την έννοια της ταυτότητας και να επαναπροσδιορίσουν το κοινωνικά αποδεκτό. Κάποιοι αυτοφωτογραφίζονται. Αλλοι, φωτογραφίζουν ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντός τους, ενώ μερικοί προσπαθούν να κατανοήσουν σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα που έχουν και οι ίδιοι βιώσει. Με τις επιλογές τους, οι εννέα δημιουργοί δεν περιορίζονται στην κατάθεση των εργασιών τους, αλλά προσδοκούν και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Αλλωστε, η σχετικότητα και η πολυπλοκότητα του όρου persona, δείχνει ότι, πιθανότατα, ένα ή περισσότερα προσωπεία βρίσκονται στις τσέπες όλων μας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας, μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, Τρίτη έως Κυριακή 10:30 – 13:30 και Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου