ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές «ανα- παραστάσεις»

μουσικές-ανα-παραστάσεις-40923

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση για το Σάββατο 9 Απριλίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος: «Η Οργανική Μουσική ως μέσο απεικόνισης και περιγραφής».

Σκοπός της είναι να αναδείξει εκείνα τα μουσικά έργα που χαρακτηρίζονται ως προγραμματικά και έχει ως στόχο την ενασχόληση των μαθητών με ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερο στον τομέα της σολιστικής μουσικής και της μουσικής δωματίου.

Παρότι ο όρος προγραμματική μουσική παραπέμπει στον 19ο αιώνα, από την εποχή της αναγέννησης υπήρχε ζωηρό το ενδιαφέρον από τους μουσικοσυνθέτες να αποτυπώσουν μέσω της μουσικής τους εξωμουσικά θέματα: εικόνες από τη φύση και την καθημερινή ζωή, χαρακτήρες, συναισθήματα, ακόμη και χρώματα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους από τους τίτλους των μουσικών κομματιών που θα ερμηνευτούν: «ο κούκος», «η αρκούδα», «το βράδυ», «σε μία παρισινή λεωφόρο», «το κίτρινο», «περπατώντας στη βροχή».

Οι μαθητές θα ερμηνεύσουν κομμάτια για πιάνο (σόλο, για τέσσερα χέρια, για δύο πιάνα), φλάουτο, τρομπέτα, βιολί και βιολοντσέλο από το Μπαρόκ έως και τον 20ο και 21ο αιώνα.

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές: Δαμασιώτη Ελένη, Κωνσταντινίδης Στέφανος και Σπαθή Μαρία.

Συνεργάζονται επίσης οι καθηγητές: Γράβος Κωνσταντίνος, Μυράτ Ιωάννα, Πέπο Σάλεμ και Χαντή Ζαφειρούλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου