ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση κουκλοθεάτρου

παράσταση-κουκλοθεάτρου-547601

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παράσταση κουκλοθέατρου θα πραγματοποιηθεί στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Το Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη γιορτάζει φέτος τα Χριστούγεννα προσκαλώντας τους μικρούς του φίλους σε μία ιδιαίτερη κουκλοθεατρική παράσταση, που θα «φιλοξενηθεί» στο αμφιθέατρο του ιδρύματος στην Αγριά.

Το θέατρο μαριονέτας «Ανταμαπανταχού» παρουσιάζει «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα», μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών.

Η επιτυχημένη παράσταση παρουσιάστηκε στην Αθήνα για δύο χρόνια και φιλοξενείται σε σχολεία και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Οι κουκλοπαίχτες χρησιμοποιούν δεξιοτεχνικά μαριονέτες με νήματα και κούκλες μαρότες, συνδυάζοντας τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

Πρόκειται για μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Το κείμενο είναι διασκευή ενός παραδοσιακού νορβηγικού μύθου. Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με τη μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού του αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σ έναν χορό παράξενο και μαγικό. Πού χάνονται τα παιδικά μας όνειρα;

Τη γιορτή οργανώνουν τα τμήματα κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς και η δασκάλα τους Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου