ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υγειονομική βόμβα στον Βοτανικό

υγειονομική-βόμβα-στον-βοτανικό-571776

Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά από πολυήμερες έρευνες της αστυνομίας στον Βοτανικό για παράνομη απόρριψη αποβλήτων. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία φορτηγά αυτοκίνητα να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να απορρίπτουν απόβλητα.

Αμέσως, τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρείς οδηγοί, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας ομογενής ηλικίας 33 ετών.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης έναν 47χρονο, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και παραχωρούσε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων έναντι αμοιβής.

Στο σημείο έσπευσαν επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Από την αυτοψία που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι στο οικόπεδο είχαν αποτεθεί απόβλητα σε ύψος 2έως 6 μέτρων.

Κατά κύριο λόγο επρόκειτο για αστικά απόβλητα αλλά και απόβλητα που χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, απόβλητα βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές η παράνομη χωματερή προκάλεσε εκτεταμένη ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μετέφεραν και απέρριπταν απόβλητα στο οικόπεδο σε καθημερινή βάση το τελευταίο εξάμηνο, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά προέρχονταν από εταιρεία στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ο 58χρονος διευθυντής της εταιρείας συνελήφθη.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου