ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Greenpeace στον «τόπο του εγκλήματος»

η-greenpeace-στον-τόπο-του-εγκλήματος-421142

Η Δίωξη Θαλάσσιου Εγκλήματος της Greenpeace βρέθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους διαπράττεται έγκλημα κατά των ελληνικών ψαριών, των καταναλωτών και των 40.000 μικρών ψαράδων που βρίσκονται στα πρόθυρα ανεργίας!

Το video-ντοκουμέντο της Greenpeace αποκαλύπτει τις μεγάλες ποσότητες ψαριών που ενώ τρώγονται, οι μηχανότρατες τα πετάνε νεκρά πίσω στη θάλασσα γιατί έχουν χαμηλή εμπορική αξία!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Greenpeace, «συνένοχος σε αυτή την εγκληματική σπατάλη, ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης που εθελοτυφλεί στο πρόβλημα. Αδιαφορεί για τον τομέα της αλιείας που θα μπορούσε να έχει αναπτυξιακή διάσταση και εξέλιξη με βιώσιμο τρόπο, στηρίζοντας οικονομικά ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας».

Η Greenpeace ζητάει από τον υπουργό να ακούσει το κάλεσμα των παράκτιων ψαράδων και των πολιτών και να δημιουργήσει θαλάσσια καταφύγια, ξεκινώντας από τις Βόρειες Κυκλάδες. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες, η οργάνωση ζητά την απαγόρευση της δραστηριότητας στην περιοχή, ως το πρώτο βήμα προς την προστασία της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου