ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενείς με απόθεμα ψυχής – Το Βέλγιο στηρίζει το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

ομογενείς-με-απόθεμα-ψυχής-το-βέλγι-659881

Δώδεκα αμαξίδια προσέφεραν οι People for Greece για την κάλυψη των αναγκών στον τομέα της υγείας

Περισσεύουν η ευαισθησία και η διάθεση εθελοντικής προσφοράς από την ομάδα People for Greece που εδρεύει στο Βέλγιο και στηρίζει με ιδιαίτερη ζέση τη Μαγνησία. Η εθελοντική ομάδα ενίσχυσε, για μια ακόμη φορά το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, προσφέροντας αμαξίδια, για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στον τομέα της υγείας.

Το Βέλγιο στηρίζει το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας που δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελείται από παιδιά και εγγόνια Ελλήνων ανθρακωρύχων και εργατών, που στηρίζουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στη Ελλάδα. Με δεκάδες πρωτοβουλίες καρδιάς στο ενεργητικό τους, οι People for Greece, διοργάνωσαν δείπνο αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2020, με σκοπό την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας στο Πήλιο, πρωτοβουλία για την οποία έγραψε σχετικά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Απολογισμός του δείπνου αλληλεγγύης ήταν το ποσό των 1.800 ευρώ που συγκεντρώθηκαν, για καλό σκοπό. Μέρος του παραπάνω ποσού διατέθηκε για την αγορά 12 μεταχειρισμένων αμαξιδίων για άτομα με κινητικά προβλήματα, από το Νοσοκομείο Brugmann των Βρυξελλών, τα οποία απέκτησαν νέα όψη, προκειμένου να καλύψουν καθημερινές ανάγκες.

Τα αμαξίδια παραδόθηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από την εκπρόσωπο στην Ελλάδα των People for Greece Βελγίου Αννα Κοντογιάννη, προκειμένου να προστεθούν στον εξοπλισμό του Κέντρου, ως περιουσία του δημοσίου.

Η δρ. Ηλιάνα Κεράνη ευχαρίστησε την κ. Κοντογιάννη εκ μέρος του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ εξέφρασε την επιθυμία των εθελοντών να χρησιμοποιηθούν τα αμαξίδια και στα Αγροτικά Ιατρεία του Πηλίου, εκεί όπου οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, πιστεύουν ότι θα είναι πιο χρήσιμα.

Στη σύντομη ομιλία της, η Αννα Κοντογιάννη και ο εθελοντής σύζυγός της Ντίνος Βαρδάκης, με ρίζες από το Βόλο αμφότεροι, υπογράμμισαν την προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, της Ελληνικής μεταφορικής εταιρίας TELETRANS EuropeΑΕ με έδρα την Παιανία Αττικής και της διευθύνουσας συμβούλου Ρίας Στεργιοπούλου, η οποία ανέλαβε να μεταφέρει αφιλοκερδώς τα αμαξίδια από τις Βρυξέλλες στο Βόλο. Στις Βρυξέλλες, ξεχώρισαν την πολύτιμη βοήθεια των Βέλγων εθελοντών της ομάδας «La Charnière» και του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βρυξελλών με επικεφαλή τον Alain De Cock.

Κλείνοντας, η Αννα Κοντογιάννη ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, σημειώνοντας ότι «παρόλο που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο, στέκεται, εντούτοις, μέρα-νύχτα δίπλα στο συνάνθρωπο». Ανακοίνωσε, επίσης, πως οι People for Greece Βελγίου σε συνεργασία με το νεοσύστατο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλλεγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου, θα διοργανώσουν το καλοκαίρι, κορονοϊού επιτρέποντος, μια σειρά λαϊκών συναυλιών αλληλεγγύης, με σκοπό τη στήριξη της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας στο Πήλιο, που «χρειάζεται μεγαλύτερη κρατική φροντίδα», όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου