ΤΟΠΙΚΑ

Απίστευτη ιστορία στον Βόλο: Ενώπιον της δικαιοσύνης λόγω… πρωτεΐνης

απίστευτη-ιστορία-στον-βόλο-ενώπιον-τ-660956

Απίστευτο μπλέξιμο για δύο φίλους, που αντιμετωπίζουν κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών!

Ούτε που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι η παραγγελία μίας συσκευασίας πρωτεΐνης μέσω ίντερνετ θα μπορούσε να τους φέρει αντιμέτωπους με το «γράμμα του νόμου». Ο λόγος για δύο φίλους, που ήθελαν να πάρουν συμπλήρωμα διατροφής για το εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούν και έφθασαν μετά αλλεπάλληλες συγκυρίες να κατηγορούνται για… διακίνηση ναρκωτικών!

Πρόσωπα – κλειδιά στην απίστευτη περιπέτεια στην οποία έχουν μπλέξει οι δύο νέοι ταχυδρόμος και ο γείτονας του ενός εκ των δύο, ενώ ρόλο στην ιστορία έπαιξε ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο νέοι.

Οι δύο φίλοι που ζουν ο ένας στον Βόλο, ο άλλος σε άλλη πόλη της Ελλάδας, ακολουθούν εντατικό πρόγραμμα προπόνησης. Στο πλαίσιο της διατροφής που ακολουθούν, ο ένας πρότεινε στον άλλο να πάρει συμπλήρωμα πρωτεΐνης, που θεωρείται τροφή για τους μύες.

Παρήγγειλε λοιπόν μία συσκευασία πρωτεΐνης μέσω ίντερνετ και μόλις την παρέλαβε φρόντισε να στείλει ταχυδρομικώς και στον φίλο του στον Βόλο προκειμένου να δοκιμάσει κι αν μείνει ικανοποιημένος να χρησιμοποιεί και ο ίδιος.

Η αποστολή έγινε μέσω ΕΛ.ΤΑ. Όταν όμως το δέμα έφθασε στον Βόλο, αντί ο ταχυδρομικός να το παραδώσει στον παραλήπτη, από λάθος το παρέδωσε στον γείτονά του.

Ο τελευταίος ανοίγοντας το πακέτο από τον άγνωστο στον ίδιο αποστολέα και βλέποντας μία σκόνη, θορυβήθηκε. Φοβήθηκε από τα όσα ακούγονται για τα ύποπτα δέματα και δεν έχασε χρόνο.

Παρέδωσε το περιεχόμενο του δέματος στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να κάνει ανάλυση της σύστασης της σκόνης. Από την ανάλυση προέκυψε ότι στην πρωτεΐνη υπήρχε απειροελάχιστη ποσότητα κοκαΐνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν τόσο μικρή η ποσότητα που δεν μπορούσε καν να απομονωθεί σε δείγμα.

Παρ’ όλα αυτά από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ακολουθήθηκε όλο το πρωτόκολλο και ειδοποιήθηκε αστυνομία. Σχηματίστηκε δικογραφία και μέσω των στοιχείων που αποτυπώνονταν στην αποστολή του δέματος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο φίλους, οι οποίοι συνελήφθησαν για «διακίνηση ναρκωτικών»(!) επειδή στην πρωτεΐνη βρέθηκε ίχνος κοκαΐνης.

Οι δύο νέοι δεν μπορούν να πιστέψουν στην περιπέτεια στην οποία έχουν εμπλακεί. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο η ιστορία δεν έγινε ακόμη… «κακό όνειρο». Ο φάκελος της υπόθεσης των δύο νέων έχει μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών που είναι αρμόδια για υποθέσεις ναρκωτικών και από εκεί θα κριθεί αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή αν οι δύο νέοι θα φθάσουν μέχρι το εδώλιο ως κατηγορούμενοι!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου