ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττα με 2-0 από τα «μωρά» της ΑΕΠ Κοζάνης

ηττα-με-2-0-από-τα-μωρά-της-αεπ-κοζάνης-887277

Πολύ νωρίς χτύπησε το «καμπανάκι» για τον Ολυμπιακό Βόλου, που μπορεί σε δώδεκα ματς προετοιμασίας, έντεκα φιλικά και ένα για το Κύπελλο ΕΠΣΘ, να ήταν αήττητος, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα, αλλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος γεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας.

«Θύτης» η ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, που κέρδισε στο στάδιο της μακεδονικής πόλης τους ερυθρόλευκους με 2-0 (σ.σ. για πρώτη φορά στην 3η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων), με τέρματα που σημειώθηκαν στο 74’ από τον Παπαζήση και στο 94’ από τον Καλούσια.

Μάλιστα, επιβάλλεται να τονιστεί ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ρίξει φέτος τον μέσο όρο ηλικίας, αλλά η ΑΕ Ποντίων Κοζάνης έχει μία άκρως νεανική ομάδα και ουσιαστικά η ήττα προήλθε από «μωρά».

Αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς, αν ρίξει κανείς μία ματιά στο έτος γέννησης των παικτών της Κοζάνης. Συγκεκριμένα ο Καλιαμπάκας είναι γεννημένος το 2005, ο Αδαμόπουλος το 2007 (!), ο Ντόβας το 2005, ο Δαλλής το 2003, ο Παπαναστασίου το 2004, ο Κιρκιλιανίδης το 2002, ο Λιάκος το 2001, ο Κουλούσιας το 2005, ο Τσελεπής το 2002, ο Ρίντι Σάλλα το 2001, ο Μάριο Σάλλα το 1999, ο Παπαζήσης το 2006 και ο Καραγιαννίδης το 2007.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη μετά το 60’ και είχαν καλύτερη εικόνα, αντίθετα, οι Βολιώτες ήταν αυτοί που είχαν ξεκάθαρα τον έλεγχο του ματς στο πρώτο μισό του αγώνα, που έληξε χωρίς γκολ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είχε την κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία, η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη φάνηκε ουσιαστικά μόνο μία φορά πραγματικά απειλητική.

Αυτό συνέβη στο 15’, με το φάουλ του Κόλα, που είχε κερδίσει ο Σκοπελίτης, να αποκρούεται σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα Καλιαμπάκας, ο οποίος ενήργησε σωτήρια στην αριστερή του γωνία, αποτρέποντας το 0-1. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Αναστασίου έπιασε την κεφαλιά, που ήταν άστοχη.

Στο 34’ το φάουλ του Διαμαντόπουλου πήγε πάνω στο τείχος, ενώ για πρώτη φορά ανησύχησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 43’, χωρίς όμως να μπει στη φάση παίκτης της ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, λόγω κακής συνεννόησης Παπαϊωάννου-Καβουσάκη και λανθασμένο γύρισμα του πρώτου στον δεύτερο. Όμως, ο ίδιος ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων διόρθωσε το λάθος και έστειλε την μπάλα πλάγιο.

Δέχθηκε δύο γκολ στην επανάληψη

Στην επανάληψη είχαμε διαφορετική εικόνα του αγώνα, με τους Κοζανίτες να παρουσιάζονται βελτιωμένοι και να φτάνουν σε δύο γκολ. Στον Ολυμπιακό Βόλου πάντως παρουσιάστηκε η ευκαιρία για ένα τέρμα, αλλά στο 54’ το σουτ του Σκοπελίτη με καλές προϋποθέσεις μετά την πάσα του Κόλα κατέληξε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 59’ σε λιγότερη σημαντική φάση ο Διαμαντόπουλος είδε την μπάλα σε δική του εκτέλεση φάουλ να φεύγει εκτός εστίας, με τον Καλιαμπάκα να έχει πέσει σωστά και να ελέγχει την πορεία της.

Από κει και πέρα, η ΑΕΠ Κοζάνης βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 74’ και την αξιοποίησε. Ο Παπαζήσης μετά από ωραίους ελιγμούς και με την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου να αδρανεί με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καβουσάκη και σημείωσε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, δεν μπόρεσαν όμως να φτάσουν σ’ αυτή στο 85ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Αναστασίου πέρασε ελάχιστα άουτ, και στο 94’ έγινε νέα ζημιά.

Η ΑΕΠ Κοζάνης σε κόντρα επίθεση σκόραρε για δεύτερη φορά με τον με δεξί σουτ του Κουλούσια από το ύψος της περιοχής και εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών σφράγισε το πρώτο της τρίποντο.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η πολύ δυναμική παρουσία των εκδρομέων οπαδών από τον Βόλο, που κέρδισαν εύκολα τη μάχη της εξέδρας και επί 90 λεπτά δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν την ομάδα τους, η οποία στο τέλος τους πίκρανε.

ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ (Σένα): Καλιαμπάκας, Αδαμόπουλος, Ντόβας, Κυρκιλιανίδης, Λιάκος, Κουλούσιας, Ρ. Σάλλα, Τσελέπης (74’ Καραγιαννίδης), Παπαζήσης, Δαλλής (68’ Μ. Σάλλα), Παπαναστασίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Θεοδοσιάδης): Kαβουσάκης, Λάμπος, Θεοδωρόπουλος (77′ Σταμπουλής), Παπαϊωάννου, Ψιάνος, Καμπέρης (68′ Κατσαγεωργίου), Κόλα, Αναστασίου, Σκοπελίτης (86′ Μυλωνάς), Διαμαντόπουλος, Ντινιωτάκης.

Αποτελέσματα (1η)

Δωτιέας Αγιάς-Κοζάνη Φ.Σ. 1-5

Εθνικός Ν.Κ.-Καστοριά 0-0

Μακεδονικός Φ.-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1-1

ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός Β. 2-0

Ελασσόνα-Θύελλα Σαρ. 1-1

Εδεσσαϊκός-Πιερικός 1-0

Σβορώνος-ΑΟ Χανιώτης 2-2

Βαθμολογία

1.Κοζάνη Φ.Σ. 3 (5-1)

  1. ΑΕ Ποντίων Κοζάνης 3 (2-0)
  2. Εδεσσαϊκός 3 (1-0)
  3. ΑΟ Χανιώτης 1 (2-2)
  4. Σβορώνος 1 (2-2)
  5. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1 (1-1)
  6. Θύελλα Σαρακηνών 1 (1-1)
  7. Μακεδονικός Φούφα 1 (1-1)
  8. Ελασσόνα 1 (1-1)
  9. Καστοριά 1 (0-0)
  10. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1 (0-0)
  11. Πιερικός 0 (0-1)
  12. Ολυμπιακός Βόλου 0 (0-2)
  13. Δωτιέας Αγιάς 0 (1-5)

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 20/11)

Κοζάνη Φ.Σ.-Καστοριά

Ελασσόνα-Μακεδονικός Φ.

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-ΑΕΠ Κοζάνης

Θύελλα Σαρ.-Εδεσσαϊκός

Ολυμπιακός Β.-Σβορώνος

Πιερικός-Δωτιέας Αγιάς

ΑΟ Χανιώτης-Εθνικός Ν. Κ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου