Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εχασε το αήττητο εκτός έδρας ο Βόλος, 3-0 από τον ΠΑΟΚ

εχασε-το-αήττητο-εκτός-έδρας-ο-βόλος-3-0-α-887290

Αήττητο εκτός έδρας τέλος για τον Βόλο, που έχασε χθες στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 3-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με την 3η του ήττα και στην 5η θέση με 24 βαθμούς, βλέποντας τον Αρη να τον πλησιάζει στους τρεις πόντους.

Ο Βόλος ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το πολύ δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, που στο 4’ και στο 5’ σε αδύναμο πλασέ από τη μικρή περιοχή και κεφαλιά του Ελ Καντουρί έφτασε κοντά στο 1-0 (σ.σ. απόκρουση του Κότνικ και άουτ αντίστοιχα η κατάληξη των φάσεων).

Στο 6’ η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο σκόρερ Φιλίπε Σοάρες είχε κάνει καθαρό φάουλ στην αρχή της φάσης, κλέβοντας αντικανονικά από τον Μπαριέντος, τον οποίον έσπρωξε.

Στο 13’ ο Βόλος είχε μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Ματίγια να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε διαστήματα μεγάλης πίεσης, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται ξανά σε παθητικό ρόλο και τελικά το πλήρωσαν στο 27’. Ο Κωνσταντέλιας με υπέροχη κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Αουγκούστο, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα προ του Κότνικ, που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι στο 28’ μετέτρεψε σε γκολ ο Ολιβέιρα, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Κότνικ στην αριστερή για το 1-0.

Στο 30’ ο Βόλος βρέθηκε στο καναβάτσο για δεύτερη φορά, με τον Ζίβκοβιτς να πετυχαίνει ένα γκολ μεγάλης κλάσης, γυρίζοντας το σώμα του στο ύψος της περιοχής ξαφνικά και σουτάροντας ευθύβολα με το αριστερό στη δεξιά γωνία του Κότνικ, που εκτινάχθηκε, αλλά δεν απέτρεψε το 2-0.

Στο 36’ συνέβη κάτι που ξένισε άπαντες. Ο Οζέγκοβιτς βγήκε στο τετ-α-τετ, ξεπερνώντας και τον Κοτάρσκι, όντας έτοιμος να εκτελέσει σε κενή εστία, έστω και από πλάγια θέση, αλλά προς έκπληξη όλων με υπόδειξη της Κουρομπύλια η φάση σταμάτησε από τον διαιτητή Γκάμαρη για οφσάιντ.

Ακόμη και να ήταν (σ.σ. το ριπλέι έδειξε το αντίθετο, αλλά ήταν μία δύσκολη περίπτωση), θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η φάση και μετά η Καρδιτσιώτισσα βοηθός να σηκώσει τη σημαία της, ώστε να γίνει έλεγχος από το VAR.

Πάντως, ο Βόλος είχε τη μεγάλη ευκαιρία, για να μειώσει το σκορ με πέναλτι του Μπαριέντος στο 44’, όμως ο Ουρουγουανός έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η εσχάτη των ποινών δόθηκε για παράβαση του Κουλιεράκη σε κεφαλιά του Οζέγκοβιτς μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να σταματά την μπάλα με το απλωμένο χέρι του.

Με το 2-1 να μη γίνεται, ο Βόλος άρχισε το δεύτερο μέρος από πολύ μειονεκτική θέση και τελικά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Ο Ζίβκοβιτς είχε δοκάρι στο 51’ σε αριστερό βολέ, ενώ στο 59’ ο Γκάμαρης είπε στον Κωνσταντέλια να σηκωθεί μετά από μαρκάρισμα του Ματίγια εντός περιοχής. Ωστόσο, στο 61’ μέσω του VAR ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του και έδωσε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Αουγκούστο, για να γίνει έτσι το 3-0 στο 62’. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Βόλο να ξαναμένει στο μηδέν επιθετικά για δεύτερη φορά μετά το ματς με τον ΟΦΗ, ενώ ο Λυμπεράκης με την είσοδό του στο 87’ κατέγραψε την 100η συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Φιλίπε Σοάρες (73’ Σβαμπ), Ντάγκλας Αουγκούστο (84’ Ντάντας), Αντ. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Κουαλιάτα), Ελ Καντουρί (74’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73’ Μπράντον)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Λούνα (87’ Λυμπεράκης), Εσκοβάλ, Πίρινεν, Μεταξάς, Ματίγια, Μπαριέντος (66’ Μπατόκιο), Πάολο Φερνάντες (66’ Νοκέρ), Ντέλετιτς (78’ Βίκτορ Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (66’ Κούτσιας).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου