ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόνο με νίκη υπάρχουν σενάρια!

μόνο-με-νίκη-υπάρχουν-σενάρια-5661

Ο αγώνας της χρονιάς θα είναι ο αυριανός για τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα αγωνιστεί στο εξ αναβολής παιχνίδι από την 23η αγωνιστική της Super League 2 στην Κατερίνη με τον Πιερικό και το μόνο αποτέλεσμα που θέλει είναι η νίκη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Έτσι όπως έχει εξελιχτεί το πρωτάθλημα και έχει παιχτεί και η 32η αγωνιστική, το ματς Πιερικός-Ολυμπιακός, που ήταν να γίνει πριν 40 μέρες (9/3), τώρα είναι το πλέον καθοριστικό για τις δυο ομάδες και το αυριανό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει ελπίδες αλλά και να σημάνει υποβιβασμό!

Ο Ολυμπιακός με νίκη αύριο θα θέλει άλλες δύο έως το τέλος, για να κερδίσει την παραμονή του στη Super League 2, ενώ ο Πιερικός θα έχει άλλο ένα ματς μέχρι το φινάλε, αφού στην τελευταία αγωνιστική κάνει το ρεπό του.

Η βολιώτικη ομάδα και στο αυριανό και στα άλλα δύο παιχνίδια της θα πρέπει να κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις, αφού σε όλο το πρωτάθλημα δεν είχε ούτε δυο συνεχόμενες νίκες, ενώ πλέον η παραμονή του εξαρτάται και από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων.

Έτσι αύριο που δεν υπάρχει αγωνιστική, αλλά εκτός από το δικό του ματς στην Κατερίνη γίνεται ένα ακόμη εξ αναβολής με ενδιαφέρον, με την Καβάλα να υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Ολυμπιακός θα εύχεται νίκη της καρδιτσιώτικης ομάδας. Μόνο μ’ αυτό το σενάριο ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας ταυτόχρονα στην Κατερίνη, προσπερνά την Καβάλα, φτάνει στον πόντο τον Πανσερραϊκό και είναι στο -2 από τη θέση παραμονής που κατέχει σήμερα ο Πιερικός!

Σε περίπτωση πάντως ήττας του Ολυμπιακού στην Κατερίνη παύουν οι ελπίδες και τα σενάρια.

Η ερυθρόλευκη ομάδα με την εμφάνισή της προχθές στο Αλκαζάρ έδωσε κάποιες ελπίδες ότι μπορεί να κάνει νέες υπερβάσεις, με τους αριθμούς στη βαθμολογία να δείχνουν ξεκάθαρα και τη δυσκολία!

Έτσι μετά και την 32η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League 2 ο Ολυμπιακός έφτασε στους 25 βαθμούς, έχοντας από κάτω του μόνο τα Τρίκαλα, που ήδη υποβιβάστηκαν!

Σε καλύτερες θέσεις, αλλά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι η Καβάλα με 27 και ο Πανσερραϊκός με 29 βαθμούς, ενώ πιο ψηλά και πάνω από τη γραμμή σε θέση παραμονής είναι Πιερικός (30 β.), Απόλλωνας Λάρισας (32 β.) και Θεσπρωτός (33 β.).

Η Καβάλα αύριο Μεγάλη Τετάρτη, όπως αναφέρθηκε, θα υποδεχτεί σε εξ αναβολής αγώνα (από την 2η αγωνιστική) την Αναγέννηση Καρδίτσας (που θα αναγκαστεί να πάει για τρίτη φορά στην μακεδονική πόλη, για να παίξει) … και έως το τέλος είναι ακόμη γηπεδούχος με Ηρακλή και στο φινάλε θα αγωνιστεί στη Βέροια.

Ο Πανσερραϊκός έχει να παίξει στις 27/4 στην Αριδαία και την 1η Μαΐου θα υποδεχτεί την Νίκη Βόλου.

Ο Πιερικός εκτός από τον Ολυμπιακό στην Κατερίνη θα έχει και ένα τελευταίο ματς έδρας (27/4) με την Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού στο φινάλε έχει το ρεπό του…

Ο Απόλλωνας Λάρισας στην 33η θα αγωνιστεί στη Νεάπολη με τον Ολυμπιακό και στο φινάλε θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ Β’, ενώ ο Θεσπρωτός θα φιλοξενήσει (27/4) τη Βέροια και θα πάει Θεσσαλονίκη (1/5) για το φινάλε με την Καλαμαριά!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει μόνο νίκη αύριο, αφού μετά τα παιχνίδια του με τον Απόλλωνα στον Βόλο και με τον ΟΣΦΠ Β’ στου Ρέντη δεν φτάνουν, για να του δώσουν την παραμονή!

Αν είχε κάτι θετικό ο Ολυμπιακός ήταν κάποιες θετικές προϊστορίες, πολλές εκ των οποίων πέρσι και φέτος έπαψαν να υπάρχουν!

Η προϊστορία Ολυμπιακού-Πιερικού, που είναι μεγάλη και θετική για τους Βολιώτες τα τελευταία χρόνια, «χάλασε» στον α’ γύρο με ήττα (0-1) στην Νεάπολη, αλλά η τελευταία ήττα για τους Βολιώτες στην Κατερίνη ήταν στις 13/5/1998 για τη Γ’ Εθνική, στο Πιερικός-Ολυμπιακός 2-0 (8’ Σάκης Παπαβασιλείου, 17’ Μπογκόλιουμ Ραντζέλοβιτς). Από τότε σε 10 παιχνίδια στην Κατερίνη ο Ολυμπιακός έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε Β’ Εθνική, 2 νίκες και μια ισοπαλία σε Γ’ Εθνική και ακόμη μια ισοπαλία πέρσι στη Football League.

Τώρα αύριο, για να μπορεί να λέει πως μπορεί να παραμείνει στη Super League 2, ο Ολυμπιακός θέλει μόνο το τρίποντο στην Κατερίνη και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει ματς παραπάνω, κάνοντας άλλες δυο νίκες μετά!

Συγχαρητήρια στο βόλεϊ

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, τους προπονητές, τους εφόρους και όλους όσοι είναι κοντά στο τμήμα, για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία βόλεϊ των γυναικών.

Με σκληρή δουλειά, αγωνιστικότητα και συνέπεια, ο στόχος που είχε τεθεί στην αρχή της χρονιάς επιτεύχθηκε.

Ευχόμαστε στο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον, με τις απαιτήσεις να μεγαλώνουν, σε εθνικό, πλέον, επίπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου