ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για την υπέρβαση αύριο στη Λάρισα

για-την-υπέρβαση-αύριο-στη-λάρισα-11986

Για τα δυο καθοριστικά ματς για την παραμονή του στη Super League 2 προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, που αύριο Κυριακή θα αγωνιστεί στη Λάρισα με την ΑΕΛ, θέλοντας αρχικά να κάνει την υπέρβαση και ανανεώνοντας τις ελπίδες του να βρεθεί τη Μ. Τετάρτη από καλύτερη θέση στην Κατερίνη, για να διεκδικήσει απέναντι στον Πιερικό άλλη μια νίκη, που θα αποτελέσει το καθοριστικό βήμα σωτηρίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για τον Ολυμπιακό προέχει βέβαια το αυριανό ματς στη Λάρισα (14:45), το οποίο έχει άλλωστε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που προκύπτει και από τις αγωνιστικές επιδόσεις των ερυθρόλευκων, οι οποίοι εκτός έδρας έχουν δυο νίκες, με τελευταία αρχές Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα, αλλά και από το γεγονός ότι η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ είναι αήττητη (10-4-0) και έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ.

Στην ερυθρόλευκη ομάδα ζητούμενο είναι η πίστη πως τα δυο ματς που ακολουθούν μπορεί να οδηγήσουν στην παραμονή, ενώ επιπλέον κίνητρο είναι πως η διοίκηση της ΠΑΕ υποσχέθηκε πριμ 30.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές, σε περίπτωση που κάνουν δυο νίκες με ΑΕΛ στη Λάρισα και τη Μεγάλη Τετάρτη με Πιερικό στην Κατερίνη, όπου οι ερυθρόλευκοι στο παρελθόν έχουν 7 νίκες και 6 ισοπαλίες και έχουν να χάσουν 24 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός βέβαια μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από δυο νίκες, για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού η σωτηρία θα εξαρτηθεί και από άλλα αποτελέσματα. Το θετικό πάντως για τη βολιώτικη ομάδα είναι ότι έχει συνολικά 4 ματς έως το τέλος, ενώ οι αντίπαλοί του, που βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τρία!

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με τις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να είναι την Κυριακή … εις διπλούν στη Λάρισα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες!

Σήμερα Σάββατο (16/4) θα γίνουν δυο ματς χωρίς βολιώτικο ενδιαφέρον, αλλά την Κυριακή στη Λάρισα εκτός του Ολυμπιακού που δοκιμάζεται στο Αλκαζάρ (14.45) από την ΑΕΛ, στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Απόλλωνας Λάρισας, που είναι στους 29 βαθμούς, παίζει με τη Νίκη Βόλου. Ο Απόλλωνας μετά στην 33η θα αγωνιστεί στη Νεάπολη με τον Ολυμπιακό και στο φινάλε θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ Β’.

Αύριο Κυριακή στις Σέρρες γίνεται το ματς μεταξύ δυο ομάδων που είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά πάνω από τον Ολυμπιακό, με τον Πανσερραϊκό (26 β.), που στα τελευταία 7 ματς έχει μια μόνο νίκη και συνολικά 6 βαθμούς, να υποδέχεται την Καβάλα (27 β.), η οποία στα 7 τελευταία της παιχνίδια έχει τρεις νίκες εκτός έδρας, αγωνιζόμενη μάλιστα με πέντε θεσσαλικές ομάδες(!), κερδίζοντας στη Νεάπολη, στα Τρίκαλα και στη Φιλιππούπολη, ενώ έχασε στην Καβάλα από Νίκη και Λάρισα. Η Καβάλα μάλιστα μετά τις Σέρρες τη Μεγάλη Τετάρτη θα υποδεχτεί σε εξ αναβολής αγώνα (από την 2η αγωνιστική) την Αναγέννηση Καρδίτσας, που θα αναγκαστεί να πάει για τρίτη φορά στην μακεδονική πόλη, για να παίξει! Να σημειωθεί ότι έως το τέλος η Καβάλα είναι ακόμη γηπεδούχος με Ηρακλή και στο φινάλε θα αγωνιστεί στη Βέροια.

Στο γήπεδο του Μακεδονικού, την Κυριακή ο Απόλλων Πόντου, που την περασμένη Τετάρτη γνώρισε ήττα μετά από 8 αγώνες και βρίσκεται στους 33 βαθμούς, θα υποδεχτεί τον Πιερικό, ο οποίος προέρχεται από νίκη επί της πρωτοπόρου Βέροιας, μια νίκη που τον έφερε στους 30 βαθμούς.

Ο Απόλλων Πόντου, που έχει να αντιμετωπίσει και εις βάρος της καταγγελία για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, θα έχει ματς εξ αναβολής και τη Μ. Τετάρτη στου Ρέντη και έως το τέλος πάει στην Ξάνθη και υποδέχεται Θεσπρωτό, ενώ ο Πιερικός μετά θα έχει-εκτός του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Κατερίνη (20/4)- και ένα τελευταίο ματς έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού στο φινάλε έχει το ρεπό του…

Επίσης την Κυριακή ο Θεσπρωτός (33 β.) παίζει στο Καυτανζόγλειο και έως το τέλος θα υποδεχθεί τη Βέροια και θα ξαναπάει Θεσσαλονίκη για το φινάλε με τον Απόλλωνα Πόντου.

Απουσία ο Σκοπελίτης

Στο αυριανό κρίσιμο ματς στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ 2 δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό του, Φίλιππο Σκοπελίτη, ο οποίος εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ αμφίβολος είναι και ο τραυματίας Δημήτρης Στάμου.

Ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς πάντως σε σχέση με τα ματς της περασμένη Τετάρτης υπολογίζει στον Ελιστάνο Μάνγκα που επιστρέφει από τιμωρία, ενώ ο Θοδωρής Βερνάρδος, που συμπλήρωσε κάρτες, «δηλώθηκε» να εκτίσει στην ποινή του στο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ Β’ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τσέτσιλας στο Αλκαζάρ

Την αναμέτρηση ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου, αύριο Κυριακή 17 Απριλίου στις 14:45 στο Αλκαζάρ, θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από την ΕΠΣ Γρεβενών. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Μωυσιάδης και Θεοδόσης Φαλτάκας από την ίδια ΕΠΣ.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Βασίλης Φίτσας (Πρέβεζας-Λευκάδας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Καλύβας (Ευρυτανίας).

Ντέρμπι Νο 36

Αναμνήσεις άλλων εποχών «ξυπνούν» την Κυριακή στο Αλκαζάρ, καθώς επτά χρόνια μετά θα βρεθούν αντίπαλοι Λάρισα και Ολυμπιακός, έχοντας περάσει και 57 χρόνια από το πρώτο τους παιχνίδι. Αύριο θα είναι το κλασικό θεσσαλικό ντέρμπι ….Νο 36.

Συνολικά σε 35 αγώνες πρωταθλήματος Α’ και Β’ Εθνικής ο Ολυμπιακός έχει 11 νίκες, 8 ματς ήταν ισόπαλα και σε 16 ήταν νικήτρια η Λάρισα.

Στους 25 έως τώρα αγώνες της Β’ Εθνικής, ο Ολυμπιακός έχει 9 νίκες (οι 7 στον Βόλο), η ΑΕΛ ήταν κερδισμένη σε 12 ματς (τα 9 στη Λάρισα), ενώ 4 φορές δεν υπήρξε νικητής.

Πολλές φορές στο παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Λάρισας. Έτσι και σήμερα υπάρχει στον Βόλο ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ, που το 15-16 στη Β’ και το 16-17 στην Α’ έπαιξε 41 ματς με την ΑΕΛ, στην οποία σήμερα παίζει ο Αλέξανδρος Νικολιάς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 52 ματς, σκοράροντας μάλιστα κατά της ΑΕΛ.

Από τους 60 και πλέον ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τις φανέλες του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ, μόνο ένας, ο Μανώλης Ρακιτζόγλου, έχει καταφέρει να σκοράρει και ως παίκτης της Λάρισας κατά των ερυθρολεύκων αλλά και ως παίκτης της βολιώτικης ομάδας κατά των «βυσσινί»!

Ακόμη από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΑΕΛ οι Βαγγέλης Βουρούκος και Μιχάλης Ζιώγας έχουν ένα επιπλέον ρεκόρ, καθώς υπήρξαν και προπονητές και στη Λάρισα και στη βολιώτικη ομάδα!

Οι διαιτητές της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 2

Με το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής συνεχίζεσαι από σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2. Στα σημαντικότερα ματς ξεχωρίζει η τοποθέτηση Τσακαλίδη στο Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός Β’ και του Κατοίκου στο Βέροια-Ξάνθη.

Αναλυτικά, όλοι οι αγώνες και οι ρέφερι και στους δύο ομίλους είναι οι ακόλουθοι:

Βόρειος (1ος) όμιλος

(Σήμερα, Σάββατο 16/4-14:45)

ΟΣΦΠ Β’-Αλμωπός Αριδαίας

Διαιτητής: Ελ. Αντωνίου (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Δυτ. Αττικής), Κομισοπούλου (Χανίων)

Τέταρτη: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Β’

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Τζιότζιος (Θράκης), Διαμαντής (Ηπείρου)

Τέταρτος: Μπούμπας (Ηπείρου)

Κυριακή 17/4-14:45

Βέροια-Ξάνθη

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Σάββας (Σερρών)

Τέταρτος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Μωυσιάδης, Φαλτάκας (Γρεβενών)

Τέταρτος: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Απόλλων Πόντου-Πιερικός

Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)

Βοηθοί: Χατζηνάκος, Τσακίρης (Δράμας)

Τέταρτος: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

Ηρακλής-Θεσπρωτός

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Αναστασίαδης (Σερρών)

Τέταρτος: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Πανσερραϊκός-Καβάλα

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

Τέταρτος: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Απόλλων Λάρισας-Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)

Βοηθοί: Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής), Δελής (Βοιωτίας)

Τέταρτος: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Νότιος (2ος) όμιλος

Σάββατο 16/4-14:45

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός Β΄

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Επισκοπή-ΑΕΚ Β’

Διαιτητής: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)

Αιγάλεω-Εργοτέλης

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Κυριακή 17/4-14:45

Ζάκυνθος-Χανιά (12:00)

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)

Ρόδος-Καλαμάτα

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Ηρόδοτος-Α.Ε. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Στάμος (Ηλείας)

Καλλιθέα-Αστέρας Βλαχιώτη

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Διαγόρας

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών0

Ρεπό: Κηφισιά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου