ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κέρδισε και συνεχίζει να ελπίζει ο Ολυμπιακός Βόλου

κέρδισε-και-συνεχίζει-να-ελπίζει-ο-ολυ-18517

Νίκη «ανάσας» και ανανέωσης των όποιων ελπίδων έχει για να παλέψει έως το τέλος και να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος κέρδισε 2-0 τον ΑΟ Τρίκαλα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην αδύναμη ομάδα των Τρικάλων έφτασαν σε νίκη μετά από 7 αγώνες στους οποίους δεν είχαν πανηγυρίσει και είχαν μόνο δυο ισοπαλίες, αλλά άφησαν τα Τρίκαλα, που ήρθαν στον Βόλο με 14 παίκτες, μόνα στην τελευταία θέση. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν ευνοήθηκε απόλυτα από τα άλλα αποτελέσματα και κυρίως από τη νίκη του Πιερικού επί της πρωτοπόρου Βέροιας!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει σε μία άνετη νίκη και αφού σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, πέτυχε το 1-0 στο 39’ με εκτέλεση πέναλτι του Ξύδα και το 2-0 στο 64’ με ωραίο μακρινό του Σέζαρ Κότος, όμως ακόμη απέχει 5 βαθμούς από μια θέση παραμονής!

Ετσι, μετά και την 31η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League 2, ο Ολυμπιακός έφτασε στους 24 βαθμούς, πλησιάζοντας στο -2 τον Πανσερραϊκό (26 β.) και στο -3 την Καβάλα, έχοντας όμως πιο πάνω στη βαθμολογία πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τον Απόλλωνα Λάρισας (29 β.), τον Πιερικό (30 β.) και τους Θεσπρωτό και Απόλλωνα Πόντου, πιο «άνετους» στους 33 βαθμούς.

Με 4-2-3-1

Εχοντας τις δυο απουσίες λόγω τιμωριών (Σκοπελίτης, Μάνγκα) και αυτή του τραυματία Στάμου, ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς παρέταξε χθες με διάταξη 4-2-3-1, την αρχική 11άδα του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έπαιξαν, ο Θωμάς Γραικός δεξιά, ο Γιώργος Παπακώστας αριστερά και κεντρικό δίδυμο ως στόπερ ήταν οι Αλκης Μαρκοπουλιώτης και Ιγκόρ Φιλίποβιτς.

Στο κέντρο, αμυντικά χαφ ήταν ο Σαλίμ Ντιαμπί και ο Κλεβί Κόλα, πλάγια μεσοεπιθετικά και αριστερά ο Θοδωρής Βερνάρδος και ο Γιώργος Ξύδας στα δεξιά, ενώ ο Χρήστος Κουντουριώτης έπαιζε πίσω από τον προωθημένο σε θέση φορ Οσκαρ Σιαφά.

Με πέναλτι το 1-0

Ο Ολυμπιακός θέλησε να πιέσει από την αρχή για να πετύχει ένα γκολ, που θα του έδιωχνε το άγχος και έχοντας τις ευκαιρίες δεν τα κατάφερε, κυρίως λόγω επιπολαιότητας, αλλά και της ετοιμότητας που έδειξε σε κάποιες φάσεις ο Αλβανός γκολκίπερ των Τρικάλων Αρμάντο Περλέσι. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που «σπατάλησε» πάντως ο Ολυμπιακός, που για πρώτη φορά κέρδισε και τόσα πολλά κόρνερ στα πρώτα 30 λεπτά, τελικά πέτυχε γκολ στο 39’ με πέναλτι!

Μόλις στο 4ο λεπτό σε σουτ του Κουντουριώτη, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ και στο 6ο λεπτό, σουτ του ίδιου έφυγε άουτ και στο 8’ ήταν η πρώτη καλή επέμβαση του Περλέσι, που έδιωξε το σουτ του Σιαφά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κουντουριώτης πήρε το «ριμπάουντ», αλλά σούταρε άουτ!

Στο 14’ ήταν η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τα Τρίκαλα αλλά το σουτ του Μυλόπουλου δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοφ.

Στο 15’ σουτ από τον Κόλα μπλόκαρε ο Περλέσι, με διπλή προσπάθεια, ενώ το επόμενο λεπτό και πάλι σουτ του Κόλα βρήκε σε σώματα και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων!

Στο 26ο λεπτό ο Περλέσι είπε και πάλι «όχι», διώχνοντας την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ στην κεφαλιά που «έπιασε» ο Βερνάρδος μετά από σέντρα του Παπακώστα και στο 33’ από πάσα του Βερνάρδου οι Σιαφά και Κόλα από θέση βολής δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στην εστία για να φτάσουμε στο 38’ όταν ο Κουντουριώτης μπαίνοντας από τα δεξιά κέρδισε το πέναλτι από τον Νιάρο.

Ετσι, στο 39’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γιώργο Ξύδα έγινε το Ολυμπιακός – Τρίκαλα 1-0 και οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν την υπεροχή τους στο πρώτο 45λεπτο…

«Σφράγισε» και τη νίκη

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός, έχοντας το 1-0 υπέρ του, ξεκίνησε με πιο χαμηλούς ρυθμούς αλλά πάντα ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή, «κλειδώνοντας» μάλιστα την 6η φετινή του νίκη και 4η στη Νεάπολη από το 64’ με ένα δεύτερο και όμορφο γκολ από τον Ισπανό Σέζαρ Κότος.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 51’, μετά από σέντρα του Παπακώστα, αλλά ο Σιαφά από καλή θέση πήρε την κεφαλιά, που όμως ήταν αδύναμη και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Περλέσι.

Το 2-0 έγινε στο 64’, όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα βρέθηκε στον Κότος, ο οποίος από πλάγια θέση εκτός περιοχής έπιασε το σουτ, στέλνοντάς την στα δίχτυα των Τρικάλων.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός κάνοντας και «διαχείριση» δυνάμεων, είχε κάποια σουτ με τους Χατζή, Κουντουριώτη και το 2-0 παρέμεινε …με επιστροφή στις νίκες μετά από έναν μήνα…

Δίνει υψηλό πριμ

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετά το φινάλε του χθεσινού αγώνα με τα Τρίκαλα, έταξε πριμ ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, εάν οι ερυθρόλευκοι επικρατήσουν των ΑΕΛ, Πιερικού εκτός έδρας την Κυριακή 17 και την Τετάρτη 20 Απριλίου. Μάλιστα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος δήλωσε σχετικά με τη σωτηρία: «Τον δρόμο είτε θα τον βρούμε, είτε θα τον φτιάξουμε…».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0

31η αγωνιστική-Super League 2

Σκόρερ: 39’ πεν. Ξύδας, 64’ Κότος

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Κίτρινες κάρτες: 35’ Βερνάρδος, 41’ Ντιαμπί, 87’ Γκαργκαλατζίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός (58’ Γκαργκαλατζίδης), Παπακώστας (77’ Χατζής), Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί (58’ Σέζαρ Κότος), Κόλα, Βερνάρδος, Κουντουριώτης, Ξύδας (77’ Κατσούκης), Σιαφά (87’ Πέλκας).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ: Περλέσι, Γκοβίνας, Σανδραβέλης, Τζαλόσι, Νιάρος, Ριζογιάννης, Φουτσίνι, Ιωαννίδης, Ευθυμίου, Μυλόπουλος (69’ Γκιντεκέ), Ζησόπουλος (90’ Κλεμέντε).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου