ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εύκολο έργο για τον Ολυμπιακό Βόλου πριν τον Γολγοθά

εύκολο-έργο-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-πρ-21644

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει σήμερα στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 ο Ολυμπιακός Βόλου, που φιλοξενεί στις 15.00 στη Νεάπολη τα Τρίκαλα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει στις επιτυχίες μετά το 1-0 επί της Ξάνθης στις 12 Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ασφαλώς, τα υπό διάλυση Τρίκαλα, που έρχονται στον Βόλο με 13 επαγγελματίες παίκτες, αφού τόσοι τους έχουν απομείνει, και με ελλιπή προπόνηση, δεν μπορούν να αποτελέσουν ανταγωνιστικό αντίπαλο για τους ερυθρόλευκους σήμερα, αλλά αυτό βεβαίως πρέπει να αποδειχθεί και στο χορτάρι, με τους παίκτες του Τίμου Καβακά να θέλουν να διακόψουν το αρνητικό σερί των επτά συνεχόμενων αγώνων χωρίς τρίποντο, με απολογισμό αυτό το διάστημα του ενός μηνός μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Η νίκη σήμερα φαντάζει δεδομένη, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι μετά ακολουθεί ένας Γολγοθάς για την ομάδα, που όλοι θέλουν να ελπίζουν ότι θα οδηγήσει στην «ανάσταση», αν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα από βαθμολογικής άποψης, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει στη συνέχεια τρεις εκτός έδρας υποχρεώσεις με Λάρισα, Πιερικό και Ολυμπιακό Β’ και μία εντός με Απόλλωνα Λάρισας.

Ωστόσο, όσο υπάρχουν ελπίδες, οι Βολιώτες θα τις κυνηγούν, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις που ίσως ευνοήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και από το δικαστικό μέτωπο. Συγκεκριμένα, ο Πανσερραϊκός με επιστολή του προς τη διοργανώτρια κατήγγειλε τον Απόλλωνα Πόντου.

Σύμφωνα με τον νόμο 2725 του 1999, το άρθρο 69 και τις παραγράφους 8, 9, 11 δεν μπορεί να υπάρχει πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων. Ο Απόλλων Πόντου είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια διοικείται οικογενειακά. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ ο Άλεξ Κάλας κινεί τα νήματα σε διοικητικό επίπεδο. Επίσης, στον προεδρικό θώκο βρίσκεται η κόρη του πρώτου, Κατερίνα.

Ο Πανσερραϊκός έκανε την καταγγελία και περιμένει θεωρώντας πως υπάρχει παραβίαση του προαναφερθέντος νόμου. Από τη διοργανώτρια αρχή επιβεβαιώνεται πως έχουν λάβει τα έγγραφα των Σερραίων και αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση. Η ποινή μπορεί να επισύρει έως και αφαίρεση από πέντε έως δέκα βαθμών, κάτι που μπορεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα στον πίνακα του πρώτου ομίλου. Μάλιστα, ακούγεται έντονα ότι υπάρχει περίπτωση τιμωρίας και για άλλη ομάδα, επομένως ο Ολυμπιακός Βόλου επιβάλλεται να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών που μπορεί και να περιμένει.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το σημερινό παιχνίδι (13/4, 15.00) με τον AO Τρίκαλα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Κότος, Ντιαμπί, Ντος Σάντος, Φιλίποβιτς, Σιαφά, Βούγιοβιτς, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Γραικός, Κατσούκης, Κόκας, Κόλα, Κόμνος, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοβ, Ξύδας, Παπακώστας, Πέλκας, Χατζής.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Σκοπελίτης, Μάνγκα, ο τραυματίας Στάμου, καθώς και οι Κωνσταντίνου, Ασαμόα, Μανάφοφ, Ρηγόπουλος και Φουρίκης, ενώ σημαντικό είναι ότι επιστρέφουν οι Γραικός και Κόκκας, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Με 13 παίκτες έμειναν τα Τρίκαλα

Μετά τον 22χρονο μέσο Θοδωρή Χειρίτραντα ο οποίος αποχώρησε πριν τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής είπε αντίο στον ΑΟ Τρίκαλα. Πρόκειται για τον 23χρονο μέσο Βασίλη Πέλκα, ο οποίος μετά από τρία χρόνια παρουσίας του στα Τρίκαλα έφυγε και αυτός και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Έτσι η Τρικαλινή ομάδα έχει μείνει με 13 ποδοσφαιριστές, καθώς έχει τραυματιστεί ο Μανίσογλου και καλείται να βγάλει τα επόμενα τρία παιχνίδια που μένουν για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα και να δει την επόμενη μέρα που τη φέρνει στη Γ’ Εθνική.
Στα Τρίκαλα γνωρίζουν ότι βαθμολογική τιμωρία και αποβολή από το πρωτάθλημα υπάρχει, αν δεν κατέβει η ομάδα σε τρεις αγώνες, ενώ για κάθε ματς υπάρχει ποινή -3 βαθμών και παράλληλα χρηματικό πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν κατεβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι 13 εναπομείναντες παίκτες των Τρικάλων είναι οι: Περλέσι, Ντιαλόσι, Γκοβίνας, Ευθυμίου, Ιωαννίδης, Μυλόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης, Φουτσίνι, Κλεμέντε, Γκιντεκέ, Ζησόπουλος.

Διαιτητής ο Γιουματζίδης

Ο Μελέτης Γιουματζίδης από τον σύνδεσμο Πέλλας θα διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τα Τρίκαλα, με τον 31χρονο ρέφερι, που θα σφυρίξει σήμερα για 51η φορά σε εθνικές κατηγορίες, να έχει συναντήσει τρεις φορές στο παρελθόν τους ερυθρόλευκους. Τα παιχνίδια:

27/1/19 Πιερικός-Ολυμπιακός Β. 1-2 (Γ’)

7/4/19 Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ολυμπιακός Β. 0-2 (Γ’)

9/5/21 Τρίγλια-Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (FL)

Βοηθοί του Γιουματζίδη θα είναι οι Δέλλιος (Πέλλας), Αναστασιάδης (Σερρών) και τέταρτος ο Καδδάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Δ. Γκάγκας από τη Λάρισα.

Πολύ θετική η προϊστορία

Σε 21 ματς στον Βόλο (ένα για το Κύπελλο και τα υπόλοιπα για όλες τις εθνικές κατηγορίες), ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα Τρίκαλα στα 15, ενώ αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων εκτός από τη Νεάπολη και το ΕΑΚ έχει γίνει και στο γήπεδο του Μαγνησιακού. Σημειωτέον ότι ένα ματς κρίθηκε στα χαρτιά υπέρ των Τρικάλων. Αναλυτικά τα ματς:

1 Μαρτίου 1964

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Β’)

21 Μαΐου 1972

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 4-1 (Α’)

31 Δεκεμβρίου 1972

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Α’)

11 Ιανουαρίου 1976

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Β’)

27 Μαρτίου 1977

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 3-1 (Β’)

9 Οκτωβρίου, 1977

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 4-0 (Β’)

31 Δεκεμβρίου, 1978

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 4-1 (Β’)

27 Ιανουαρίου 1980

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Β’)

15 Μαρτίου 1981

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 1-1 (Β’)

23 Μαΐου 1982

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-2 (Β’)

19 Σεπτεμβρίου 1982

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Β’)

29 Δεκεμβρίου 1985

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 0-1 (Κύπελλο)

22 Μαρτίου 1987

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 1-0 (Β’)

24 Ιανουαρίου 1988

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 4-1 (Β’)

22 Μαρτίου 1992

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Β’)

26 Φεβρουαρίου 1995

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 1-2 (Γ’)

7 Απριλίου, 2001

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-1 (Β’)

5 Μαΐου 2004

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 3-0 (Δ’)

24 Σεπτεμβρίου 2006

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-0 (Γ’)

29 Μαΐου, 2016 Γήπεδο Βόλου

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 0-3 α.α. (Β’)

19 Ιανουαρίου 2020

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 2-2 (FL)

Τα εισιτήρια

Η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-AO Τρίκαλα θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ σήμερα Τετάρτη 13/4 από τις 09.00-12.00. Επίσης, εισιτήρια διατίθενται από το Café Da Luz (Δεληγιώργη 4) και από το Café River (Ιωλκού 408 στον Άνω Βόλο).
Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Τρίκαλα η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ γενική είσοδος.

Δεν ανησυχούν για αφαίρεση βαθμών

Ποινή συνολικά -6 βαθμών (-3 για κάθε παίκτη) για οφειλές στους ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ Νικλητσιώτη και Τζούριτς ενεργοποίησε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με την απόφαση να αναφέρει:

– Ενεργοποίησε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Γεώργιου Νικλητσιώτη του Αντωνίου, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της υπ’ αριθμ. 432/2021 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 48/2022 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου, ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της επίδοσης της παρούσας.

– Ενεργοποίησε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Stefan Djuric του Branco, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της υπ’ αριθμ. 433/2021 τελεσίδικης απόφασης της Α’ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 47/2022 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου, ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της επίδοσης της παρούσας.

Ωστόσο, από τον Ολυμπιακό Βόλου ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για ενεργοποίηση της παραπάνω ποινής, καθώς τονίζουν ότι έχει ήδη διευθετηθεί η υπόθεση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου