ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Υποχρεωμένοι να παλεύουμε, όσο υπάρχουν ελπίδες»

υποχρεωμένοι-να-παλεύουμε-όσο-υπάρχ-53446

Ο Τίμος Καβακάς, προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, στις δηλώσεις του μετά το χθεσινό ντέρμπι με τη Νίκη και την ήττα της ομάδας του, θέλησε να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους παίκτες, ενώ έκανε λόγο και για παράπονα που υπάρχουν για την απόδοση κάποιων.

Επίσης, έδειξε να αντιλαμβάνεται τα παράπονα των φιλάθλων, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, ενώ τόνισε ότι άπαντες στην ομάδα είναι υποχρεωμένοι να παλεύουν όσο υπάρχουν ελπίδες.

Πιο αναλυτικά ο 49χρονος τεχνικός ανέφερε: «Είπα στους ποδοσφαιριστές πριν το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς ότι είναι μία μοναδική ευκαιρία να κερδίσουμε και να διαγραφούν κατά κάποιο τρόπο όλα τα λάθη, τα οποία έχουν γίνει, και μία νίκη να μας δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση.

Μετά την ψυχρολουσία στο πρώτο ημίχρονο με τα δύο γκολ που δεχθήκαμε μ’ αυτόν τον τρόπο, μπήκαμε στο δεύτερο μ’ ένα μεγάλο μειονέκτημα. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και πετύχαμε ένα γκολ, το οποίο όμως δεν έφτανε.

Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε δύο νίκες, για να αλλάξει η ψυχολογία μας και δούμε με αισιοδοξία τη συνέχεια. Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι ποδοσφαιριστές και δεν έρθουν προ των ευθυνών τους, ειδικά κάποιοι, από τους οποίους έχουμε πολλά παράπονα, θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για όλους μας, με τον περιορισμό των επιλογών και με τους τραυματισμούς που βγαίνουν σε κάθε παιχνίδι και είναι λογικό.

Ελπίζαμε σήμερα (χθες) με τον πόντο που πήραμε την περασμένη Τετάρτη να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό, ώστε να ξεκουραστούμε επιτέλους (σ.σ. ακολουθεί ρεπό για τον Ολυμπιακό Βόλου) και να πάμε σε μία βδομάδα σ’ ένα παιχνίδι, δουλεύοντας κιόλας. Δεν κατέστη δυνατόν αυτό. Εμείς, όσο έχουμε ελπίδες, θα παλεύουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε. Εμείς το πιστεύουμε, αλλά το θέμα είναι να το πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές κι όχι εμείς. Προσπαθούμε καθημερινά να δουλεύουμε τις αδυναμίες μας. Ο κόσμος διαμαρτύρεται και έχει το δίκιο του, το καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάνουμε».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου