ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεύτερη αναβολή παιχνιδιού

δεύτερη-αναβολή-παιχνιδιού-211350

Το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον ΠΑΟΚ Β’, που θα γινόταν στη Νεάπολη, αναβλήθηκε, όπως και το «ποδαρικό» της ομάδας του Βασίλη Βούζα στο νέο ημερολογιακό έτος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Και αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν χθες το μεσημέρι στις 15.30μ.μ. πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνούν τον προβλεπόμενο αριθμό των έξι. Η ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνούν τον προβλεπόμενο αριθμό που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που διαγνώστηκαν με covid-19, έχουν απομονωθεί και δεν μετέχουν στις προπονήσεις.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει όλες τις κινήσεις που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα ενημερώσει σχετικά τη Super League 2, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ Β’ που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12/1».

Ακολούθησε η αναβολή του ματς και επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή, όπως ήταν φυσικό, ενώ αναβλήθηκαν και άλλα τέσσερα παιχνίδια για την 13η αγωνιστική του πρώτου ομίλου για σήμερα, που είναι τα εξής: Πιερικός-Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια, Κηφισιά-Ρόδος και Καραϊσκάκης-Καλλιθέα.

Τον τελευταίο του χρονικά αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου τον έδωσε στις 29 Δεκεμβρίου κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας στη Νεάπολη, με το ισόπαλο 1-1 να φέρνει τη λύση συνεργασίας με τον Ισπανό Μανού Καγιέχα, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Βούζα.

Ο Ελληνας τεχνικός δεν έχει μπορέσει να δουλέψει, όπως θέλει, από το ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του στην ομάδα, αφού οι απουσίες λόγω κορονοϊού είναι πολλές, αναγκάζοντας τον 55χρονο προπονητή να δηλώσει πρόσφατα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».

Το ματς με τον ΠΑΟΚ Β’ είναι το δεύτερο που αναβάλλεται για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού είχε προηγηθεί η αναβολή του τοπικού ντέρμπι με τη Νίκη, με συνέπεια οι ερυθρόλευκοι να χρωστούν πλέον δύο παιχνίδια.

Το κυριότερο είναι να γυρίσουν υγιείς οι ποδοσφαιριστές που νοσούν και οι οποίοι έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ όλα είναι στον αέρα αυτή τη στιγμή για την εκτός έδρας αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με τον ΑΟ Τρικάλων.

Οι Τρικαλινοί πάντως επισκέπτονται το Πανθεσσαλικό αύριο Πέμπτη, αφού αντιμετωπίζουν σ’ αυτό τη γηπεδούχο Νίκη, κι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για τον Βασίλη Βούζα να κατασκοπεύσει τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του, αλλά φυσικά και τη Νίκη, με τους δύο «αιώνιους» του Βόλου να αναμένουν τον ορισμό του μεταξύ τους εξ αναβολής παιχνιδιού πιθανόν μέσα στον Φεβρουάριο.

Από κει πέρα, εκτός των πολλών απουσιών λόγω κορονοϊού, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν σε διψήφιο αριθμό, υπάρχει κι αυτή του Σιαφά. Ο θηριώδης φορ σήμερα στις 21.00 είναι πιθανόν να αγωνιστεί βασικός στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Αφρικα με τη φανέλα της Ισημερινής Γουϊνέας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και φυσικά όλες οι ομάδες, να περιμένει και χρηματική αποζημίωση από τη FIFA για την παρουσία του παίκτη του στους αγώνες.

Εφόσον το αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει, αφού επίσημα παιχνίδια δεν δίνει ο Ολυμπιακός Βόλου εδώ και δύο βδομάδες, η προσοχή στρέφεται στον μεταγραφικό τομέα. Από την ερυθρόλευκη διοίκηση τονίζουν ότι είναι κοντά σε ξένο διεθνή κεντρικό αμυντικό και η υπόθεση αναμένεται να τελειώσει θετικά έως το τέλος της βδομάδας, ενώ κλεισμένοι θεωρούνται και ένας επιτελικός χαφ καθώς και ένας ακραίος μεσοεπιθετικός, επίσης από το εξωτερικό, που εικάζεται ότι είναι έως 23 ετών, αφού ισχύουν εκτός απροόπτου ηλικιακοί περιορισμοί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Σε ό,τι αφορά σε παίκτες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα ο Αζέρος αριστερός μπακ Μανάφοβ, γυμνάζονται όμως κανονικά οι Γκαργκαλατζίδης και Ασαμόα. Ο Τιάγκο Νάνι αναμένεται στον Βόλο, αλλά απομένει πρώτα το τυπικό της λύσης του συμβολαίου του με την Καλαμάτα, για να έρθει.

«Ξαναχτύπησε» η Sportradar

Μπορεί η όλη υπόθεση να θυμίζει την παροιμία «σε δουλειά να βρισκόμαστε», αλλά η Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar απέστειλε στην UEFA και στην ΕΠΟ φακέλους με τέσσερα νέα ελληνικά ματς που θεωρεί χειραγωγημένα, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open». Μέσα σ’ αυτά είναι και το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πόντου 3-2 της φετινής σεζόν. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, θα αναλάβει να κάνει τη σχετική έρευνα, ωστόσο θυμίζουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν κανένα παιχνίδι δεν έχει κριθεί χειραγωγημένο.

Τα τέσσερα «ύποπτα» ματς είναι:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

27-11-2021: Ηλιούπολη-Λαμία 0-3

SUPER LEAGUE 2

24-11-2021: Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Πόντου3-2

4-12-2021: Αιγάλεω-Ηρόδοτος 2-0

15-12-2021: Ηρόδοτος-Λεβαδειακός 0-1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου