ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κινείται μεταγραφικά o Ολυμπιακός Βόλου, που περιμένει και Νάνι

κινείται-μεταγραφικά-o-ολυμπιακός-βό-217706

Με μοναδικό άγχος να επιστρέψουν στις προπονήσεις και όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήταν θετικοί στον κορονοϊό, μετά τη μεσοβδόμαδη αναβολή του ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό για την 11η αγωνιστική και αφού έχει το ρεπό του στη 12η …το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό Βόλου στρέφεται στην ενίσχυση της ομάδας, ενώ συνεχίζονται και οι αποχωρήσεις!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο κορονοϊός που χτύπησε και τον Ολυμπιακό Βόλου δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή προετοιμασία της ομάδας και στον νέο προπονητή Βασίλη Βούζα, που βλέπει και αλλαγές στο ρόστερ με τους Ναά και Χατζηπιρπιρίδη να αποχωρούν και να προστίθενται ο νεαρός Άγγλος επιθετικός Ασαμόα και ο Αζέρος αριστερός μπακ Μανάφοφ, όπως και ο φορ Γκαργκαλατζίδης ερχόμενος χθες στον Βόλο ως δανεικός από τον ΟΦΗ και παίζοντας πριν στη λιθουανική Σουντόβα.

Πάντως η υγεία των ποδοσφαιριστών είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό Βόλου μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων Covid-19, αφού η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των «ερυθρολεύκων» είναι την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, καθώς υπάρχει νέα εμβόλιμη αγωνιστική και η βολιώτικη ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Β’ στη Νεάπολη.

Πάντως ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Στάθης Ρόκας μιλώντας χθες στον Sport fm ανέφερε ότι η τελική «εικόνα» με τα αποτελέσματα των νέων τεστ για τον Covid-19, θα είναι… ξεκάθαρη τη Δευτέρα, ενώ όσον αφορά στα μεταγραφικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθει στον Βόλο και σουπερλιγκάτος επιθετικός!

Παρελθόν Ναά και Χατζηπιρπιρίδης

Μετά τους Χάσεκ, Ντουάρτε, Μπάτροβιτς, Ενκόα και Σουλεϊμάν, ο Ολυμπιακός Βόλου έλυσε τη συνεργασία του με ακόμη δύο ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Ναά και Χατζηπιρπιρίδη που δεν έπεισαν για να παραμείνουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ που αλλάζει….

Αν και για τον Χατζηπιρπιρίδη δεν αποτελεί έκπληξη η αποδέσμευσή του (έπαιξε μόλις σε 4 ματς (96 λεπτά), εντούτοις για τον νεαρό Καμερουνέζο δεν ισχύει το ίδιο. O Ζοζέφ Αντουάν Ναά κατέγραψε 9 συμμετοχές (724 λεπτά), από τις οποίες οι 8 ως βασικός αριστερός μπακ απουσιάζοντας μόλις σ’ ένα παιχνίδι, αυτό με την Καβάλα, στο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Ζοζέφ Αντουάν Ναά και Κώστα Χατζηπιρπιρίδη. Ευχαριστεί και τους δύο για την προσφορά τους, το διάστημα που αγωνίστηκαν με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Η διοίκηση του συλλόγου θα είναι σε θέση άμεσα να ανακοινώσει νέες προσθήκες στην ομάδα, που θα ενισχύσουν σε σημαντικό βαθμό τον Ολυμπιακό Βόλου, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος».

Απέκτησε Ασαμόα

Τον 19χρονο ακραίο επιθετικό, Μαλίς Κόμπι Ασαμόα, απέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Ασαμόα ήρθε φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καλαμάτας, από την οποία μεταγράφηκε στους ερυθρόλευκους. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Μαλίς Κόμπι Ασαμόα από την Καλαμάτα. Πρόκειται για Άγγλο επιθετικό, 19 ετών (γεννήθηκε στις 15/11/2002) ο οποίος φέτος με την ομάδα της Καλαμάτας κατέγραψε μία συμμετοχή, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Αγωνίζεται ως εξτρέμ και προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρέντιγνκ και της Λούτον.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Μαλίς Κόμπι Ασαμόα στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα».

Πάει… και για Νάνι

Ο Ασαμόα πάντως φαίνεται ότι δεν θα είναι ο μόνος που θα κάνει το δρομολόγιο Καλαμάτα-Βόλος. Πιθανόν και επίσης δανεικός θα έρθει και ο 23χρονος (22/2/98) Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα που έχει πιο πολλές παραστάσεις απο το Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Νάνι αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ και εντάχθηκε στην Καλαμάτα το περασμένο καλοκαίρι, μετά από δύο χρόνια στην Επισκοπή αρχικά στην Γ’ Εθνική και μετά με 17 συμμετοχές στη Football League.

Ανακοίνωσε Τουράν Μανάφοβ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε επίσης πως ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Τουράν Μανάφοβ, με τον ποδοσφαιριστή να έρχεται τις προσεχείς μέρες στην Ελλάδα και εφόσον περάσει με επιτυχία τις εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για 23χρονο αριστερό μπακ (γεννήθηκε στις 19/9/1998) στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, και έχει ύψος 1.80. Είναι οκτώ φορές διεθνής με την ομάδα U21 του Αζερμπαϊτζάν.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα U19 της Neftchi Baku, για να αγωνιστεί στη συνέχεια στην U19 της Quarabagu, στην U19 της Sumgayit, ενώ την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε στην PFK Zagatala. Από το 2019 μέχρι πρότινος ήταν ποδοσφαιριστής της F.K. Sabail και έπαιξε για τρία χρόνια στην Premyer Liga του Αζερμπαϊτζάν. Την πρώτη χρονιά (2019-20) έπαιξε σε 16 παιχνίδια, πέρυσι κατέγραψε 28 συμμετοχές και φέτος αγωνίστηκε σε 14 ματς με την πρώην του ομάδα. Συνολικά στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν μετρά 58 συμμετοχές.

Κι άλλα νέα πρόσωπα

Από σήμερα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού θα είναι και ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, ενώ η ΠΑΕ κινείται να φέρει και ξένο διεθνή στόπερ. Ο 21χρονος Γκαργκαλατζίδης ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ, ενώ την περίοδο 2019-20 βρέθηκε στην Ξάνθη ως δανεικός για έναν χρόνο. Μετά πήγε στον ΟΦΗ, με τον οποίο την περίοδο 2020-21 είχε εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League. Συνολικά στην πρώτη κατηγορία, o Γκαργκαλατζίδης έχει 14 συμμετοχές (οι πέντε με την ομάδα της Ξάνθης).

Από τον ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη Σούντουβα και στη Λιθουανία όπου το πρωτάθλημα τελείωσε και στον Βόλο ήρθε δανεικός για ένα εξάμηνο.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου λογίζεται ως μεταγραφή και ο 20χρονος Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί που ήρθε από την Ισπανία αλλά δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του, κάτι που έγινε τώρα. Επίσης ο Δημήτρης Στάμου που έπαιξε στο ματς του κυπέλλου, αποθεραπεύτηκε ήταν στην αποστολή στο τελευταίο ματς του 2021 και μπορεί επίσης να λογίζεται ως νέα μεταγραφή, ενώ από τον Ολυμπιακό μέσα στον Ιανουάριο δεν υπολογίζουν στον πρώτο σκόρερ τον Όσκαρ Σιαφά που ήδη ενσωματώθηκε με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας που θα λάβει μέρος στο Κόπα Άφρικα που θα φιλοξενηθεί απο αύριο στο Καμερούν.

Τα ματς που ακολουθούν

Ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμη ματς ημέρα Τετάρτη τον Ιανουάριο. Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον Γενάρη:

12η αγωνιστική (9/1): ΡΕΠΟ

13η αγωνιστική (Τετάρτη 12/1):

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’

14η αγωνιστική (Κυριακή 16/1):

Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου

15η αγωνιστική (Κυριακή 23/1):

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ

16η αγωνιστική (Κυριακή 30/1):

Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει να οριστεί εκ νέου το βολιώτικο ντέρμπι Τετάρτη, με πρώτες ελεύθερες ημερομηνίες 26/1 και 2/2 (στις 19 έχει οριστεί το εξ αναβολής ματς της Νίκης στην Αριδαία). Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο φινάλε του α’ γύρου στη 17η αγωνιστική (6/2) ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον ΟΣΦΠ Β’.

Ο β’ γύρος θα ξεκινήσει 13/2 και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν 5 ματς Τετάρτη, τα τρία εκτός έδρας, με Ηρακλή, Πιερικό και Αλμωπό Αριδαίας και δύο θεσσαλικά ντέρμπι στη Νεάπολη, με Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου