ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέες ανανεώσεις και προσθήκες

νέες-ανανεώσεις-και-προσθήκες-504594

Σαββατοκύριακο διεργασιών, επαφών και συζητήσεων είναι και αυτό που διανύουμε για τον Ολυμπιακό Βόλου, που κάνοντας πλέον και τον σχεδιασμό της ομάδας θέλει σε μια εβδομάδα που μεσολαβεί πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας να έχει σε μεγάλο βαθμό έτοιμο το ρόστερ, ενώ έχουν κλειστεί αθλητικό κέντρο και φιλικά…

Για τη Δευτέρα 2 Αύγουστου «τοποθετείται» η έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα περίοδο και για την «πρώτη» γίνονται ενέργειες να πραγματοποιηθεί στο ΕΑΚ, ενώ η προετοιμασία θα γίνει στο Αθλητικό κέντρο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Φερών και στο Καρπενήσι στον ίδιο χώρο με πέρσι.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα γίνουν 8-10 φιλικά τεστ (ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί η 26η Σεπτεμβρίου). Ήδη έχει κλειστεί ένα ματς με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για την Τετάρτη 25 Αυγούστου, ενώ κάποιοι από τους «αντιπάλους» θα είναι τα Τρίκαλα, η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Καλαμάτα.

Μετά μάλιστα τη μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος από τις 12 για τις 25 και 26 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη νέα περίοδο στις 22/9 για το Κύπελλο.

Στο μεταξύ ο σχεδιασμός του ρόστερ έχει ήδη ξεκινήσει και με ανανεώσεις αλλά και με νέες προσθήκες, παρότι δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για όλα.

Ανακοίνωση πάντως υπήρξε για τις 4 πρώτες ανανεώσεις, όταν και έγινε γνωστό ότι θα αγωνίζονται και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Γιώργος Παπακώστας και Χρήστος Κατσούκης.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν τη θετική απάντηση σε αίτημα που εστάλη από την διοργανώτρια της SL2 στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για να δοθεί παράταση στις ανανεώσεις των συμβολαίων και μόνο σε αυτές. Το αίτημα αυτό έγινε, ώστε οι πολλές ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν να έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν με παίκτες άνω των 25 που ήταν ρόστερ τους μέχρι 30/6, αλλά μετά την απόρριψη των φακέλων μπήκαν σε περιορισμό μεταγραφών.

Ενώ στον Ολυμπιακό περιμένουν και επανεξέταση του φακέλου και αδειοδότηση, τα αποτέλεσμα συζητήσεων είναι πως θα συνεχίσουν και οι Νίκος Μπουτζίκος, Κλεβί Κόλα, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Φίλιππος Σκοπελίτης, ενώ από τους πιο νεαρούς και ο Πέτρος Πέλκας.

Δεν έχει τελειώσει η συζήτηση με τον Μιχάλη Γιαννίτση που “κοιτάζει” προς το εξωτερικό, αλλά και τους Θωμά Γραικό, Γιώργο Λαδά και Γεράσιμο Βουκελάτο, ενώ δε θα συνεχίσουν εκτός απροόπτου οι Νικλητσιώτης, Πατρώνης, Μπέικος και Μπόλης.

Επίσης από τους περσινούς ξένους οι Τζούριτς, Ερέρα, Γκιοατά, Κολέλα, Ν’ Κόα θα αποχωρήσουν, ενώ θα υπάρξει συνέχεια με τους Αργεντινούς που έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά με τη Βολιώτικη ΠΑΕ και έπαιξαν την περσινή δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2. Ο Ερνάν Ντα Κάμπο πήρε γεύση Ελληνικού πρωταθλήματος και μεγαλύτερης κατηγορίας με τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου είχε 17 συμμετοχές (13 βασικός, 4 ως αλλαγή, κανένα γκολ και μία ασίστ) και 995 λεπτά και μόνο σε ένα ματς αγωνίστηκε σε ολόκληρο 90λεπτο, ενώ ο Μπρούνο Μπαράνκο με τη φανέλα της Δόξας Δράμας κατέγραψε 20 συμμετοχές (9 βασικός, 11 ως αλλαγή), παίζοντας συνολικά 775 λεπτά χωρίς γκολ και χωρίς ολόκληρο 90λεπτο.

Επίσης τελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του νεαρού Καμερουνέζου Να ’Α (Joseph Antoine Na’a) που πέρσι έπαιξε στα 17 από τα 18 ματς στην Football League με τον Ασπρόπυργο, ενώ η βολιώτικη ΠΑΕ έχει «κλείσει» για τη νέα χρόνια Πορτογάλο αμυντικό χαφ.

Τετάρτη εκλογές

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937. Για τη θέση του προέδρου μοναδικός υποψήφιος είναι ο νυν πρόεδρος, Νίκος Τσεκούρας, ενώ για το ΔΣ είναι 13 υποψήφιοι, 3 γυναίκες (Αϊνατζή Δροσούλα, Ξάφη Σταυρούλα, Παπαθανασίου Μάχη) και οι: Κάβουρας Νικόλαος, Κυριακόπουλος Κυριάκος, Μεταφτσής Αλέξανδρος, Μουρτζίνος Δημήτριος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Πάππος Ιωάννης, Πέγιος Δημήτριος, Πλαγεράς Απόστολος, Σακελλαρίου Βασίλειος και Στάμος Αναστάσιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου