ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρουσιάστηκε ο “άξιος τιμονιέρης”

παρουσιάστηκε-ο-άξιος-τιμονιέρης-509508

Η παρουσίαση του Γιώργου Βαζάκα, νέου τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου, έγινε χθες στο Yacht Club του Ξενία, με τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Σωτήρη Μαυρονάσιο, να τον χαρακτηρίζει άξιο τιμονιέρη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Από τη μεριά του ο πολύπειρος προπονητής δε θέλησε να υποσχεθεί τίτλους, αλλά δεσμεύτηκε για τη δημιουργία μίας ομάδας αντάξιας του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου, θέτοντας αυτόν ως βασικό στόχο, ενώ τόνισε ότι έρχεται πάλι στο σπίτι του.

Το παρών δεν έδωσε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, για τον οποίον οι άνθρωποι της ομάδας ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά εκεί ήταν τόσο ο Θωμάς Μακρής, τεχνικός διευθυντής, όσο και ο διευθυντής της ΠΑΕ, Σπύρος Παπακωνσταντίνου. Ασφαλώς εκπροσωπήθηκε και ο Ερασιτέχνης με τον πρόεδρό του κ. Νίκο Τσεκούρα, αλλά και άλλα μέλη, ενώ το παρών έδωσαν και φίλοι της ομάδας.

Η τοποθέτηση Μαυρονάσιου

Αρχικά ο κ. Μαυρονάσιος ευχήθηκε μία νέα καλή ποδοσφαιρική σεζόν και ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του Yacht Club για την παραχώρηση του χώρου και συνέχισε: «Περάσαμε δύο δύσκολες χρονιές με τον κορονοϊό, παρόλ’ αυτά η ομάδα στην κατηγορία που έπαιξε, έκανε μία αξιοπρεπέστατη πορεία, παρότι είχα πει χαριτολογώντας ότι, αν δεν είμαστε στις θέσεις ανόδου, θα πέσω σ’ ένα μεγάλο ποτάμι.

Θύμισε και την ιστορία και το όνομά της. Πήρε καλή θέση και βγήκε κατηγορία. Πέρσι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε θέση στα κέντρα αποφάσεων και διεκδικήσαμε τα ανάλογα δικαιώματά μας. Φέτος, μας βοήθησε και η αναδιάρθρωση, που ολοκληρώθηκε και την είχαμε ζητήσει και πέρσι. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Θα προγραμματίσουμε μία νέα συνέντευξη Τύπου, ώστε να μιλήσουμε για την καινούργια χρονιά, αφού τελειώσουμε κάποια διαδικαστικά θέματα.

Πριν ενάμιση μήνα είχαμε κάνει δήλωση ότι θέλουμε να αποχωρήσουμε, για να αναλάβει κάποιος άλλος αξιόλογος άνθρωπος τις τύχες της ιστορικής και μεγάλης αυτής ομάδας. Εγώ δεν ήμουν ανακόλουθος πουθενά και επικαλούμαι τις μαρτυρίες σας. Δεν υπήρξε καμία επίσημη πρόταση, που να ήταν σοβαρή. Προτάσεις της πλάκας και του καφενείου μπορεί να υπήρξαν.

Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς και οι μοναδικοί που ενδιαφερόμαστε για την ομάδα είμαστε η σημερινή διοίκηση, μαζί με τον Ερασιτέχνη και κάποιους φίλους της ομάδας. Είχα πει ότι η επόμενη μέρα πρέπει να προβληματίσει. Ο,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο το κάναμε. Είμαστε από τις πρώτες ομάδες που εκπληρώσαμε τα δαπανηρά κριτήρια σύμφωνα με τον νόμο Αυγενάκη και είμαστε από τις λίγες ΠΑΕ που οφείλει μηδαμινά ποσά. Συναισθανόμενοι τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στην ομάδα, τηρήσαμε στο ακέραιο ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη με τα κριτήριά της να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ 2.

Στην επόμενη συνέντευξη Τύπου θα πούμε τις λεπτομέρειες τι θα ζητήσουμε κι εμείς ως διοίκηση. Βλέπετε ότι κι εγώ και ο κ. Τσιμπανάκος παραμείναμε, γιατί δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε την ομάδα στο έλεος του Θεού. Γνωρίζετε τι εστί Ολυμπιακός Βόλου και το γνωρίζετε καλύτερα από μένα εσείς που είστε Βολιώτες. Εγώ δεν είμαι Βολιώτης, αλλά τώρα αισθάνομαι Βολιώτης.

Προβληματιζόμαστε για την ομάδα ότι πρέπει να πάει πιο ψηλά. Σ’ αυτό το πλαίσιο κάναμε και τη δήλωση να βρεθεί κάποιος πιο εύρωστος οικονομικά. Αυτός ήταν ο προβληματισμός μας. Δεν είχαμε κανένα παράπονο. Αντίθετα, είναι τιμή μας που υπηρετούμε αυτή τη στιγμή τον σύλλογο. Κατορθώσαμε και ήρθαμε σε επαφή, όπως σας είπε και ο κ. Τσιμπανάκος, με τον κ. Νταόπουλο, ο οποίος θα έρθει σε λίγες μέρες από την Αμερική και θα είναι μεγάλη επιτυχία να ενσωματωθεί ο άνθρωπος αυτός στην ομάδα. Εχει όλες τις προϋποθέσεις και να γίνει νέος ιδιοκτήτης. Κάναμε μία τιτάνια προσπάθεια και πολλές συζητήσεις και είμαστε κοντά στο να βρούμε μία λύση για το αύριο, για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά και η επόμενη μέρα να βρει τον Ολυμπιακό Βόλου πάρα πολύ δυνατό με τη βοήθεια και τη δική μας και του κόσμου.

Βλέπουμε και το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί οι μέρες περνούν. Σας ενημερώνω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) σε τηλεδιάσκεψη έγιναν κάποιες συζητήσεις για την έναρξη του πρωταθλήματος και θα πάει 15 μέρες πίσω, καθώς ειδοποίησε η ΕΕΑ ότι δεν επαρκούν οι μέρες, για να εξετάσει τους φακέλους. Είναι ένα ψιλομπάχαλο, όπως λέμε.

Κύριο μέλημά μας και πρωταρχικός σκοπός μας ήταν, ξεκινώντας τον προγραμματισμό μας, να επιλέξουμε τον καπετάνιο, έναν αξιόλογο προπονητή, για να οδηγήσει την ομάδα εκεί που της αξίζει και εκεί που πρέπει. Δε θα είμαι αυτός που θα συστήσω τον Γιώργο Βαζάκα ούτε θα μιλήσω για το βιογραφικό του. Ενας λόγος που αναλαμβάνει είναι ότι γνωρίζει την πόλη, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Ξέρει με το καλημέρα τι θα συναντήσει. Χωρίς να του πλέκω το εγκώμιο, έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου έναν άξιο τιμονιέρη.

Για μία ακόμη φορά να πω ότι έχουμε διοικήσει δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει τεράστια δυναμική, με πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται, αλλά και μία ίντριγκα, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Οσοι έχουμε ασχοληθεί είμαστε ήρωες, διότι ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, για να επιβιώσει αυτή η ομάδα».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις με τη δημοτική αρχή, ο κ. Μαυρονάσιος απάντησε: «Είχα πει ότι, για να πάει μπροστά μία επαρχιακή ομάδα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι αρωγός στην προσπάθειά της η εκάστοτε δημοτική αρχή. Ο Βόλος έχει τρεις σημαντικές ομάδες και πρέπει να υπάρχουν ίδιες προϋποθέσεις για όλους».

Για το γήπεδο που θα παίξει η ομάδα τη νέα σεζόν: «Αυτό που είχε και πέρσι. Πέρσι ήταν καλή η συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή και δε νομίζω να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες να πάρουμε το γήπεδο. Δεν έχει έρθει η στιγμή ακόμη να ζητήσουμε το γήπεδο, δεν είναι της παρούσης. Οταν έρθει η στιγμή, νομίζω ότι θα το πάρουμε. Να είμαστε ξένοι στην ίδια μας την πόλη»;

Για το αν το πιο σημαντικό για εκείνον είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων μέσα από έναν μεγάλο αγώνα που έκανε η διοίκηση ή η αδειοδότηση: «Εκτιμώ ότι το πιο σημαντικό είναι τα κριτήρια, δεν είναι η αδειοδότηση. Η αδειοδότηση σημαίνει απαγόρευση μεταγραφών, οπότε είναι σημαντικό κομμάτι, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα κριτήρια. Σκέφτεστε να είχαμε πάρει δέκα αδειοδοτήσεις και να μην είχαμε εκπληρώσει τα κριτήρια; Τι θα λέγαμε τώρα; Οτι έχουμε αδειοδότηση και δεν έχουμε κριτήρια και θα ήμασταν τώρα στη Γ’ Εθνική; Τι είναι καλύτερο;»

Βαζάκας: «Ερχομαι πάλι στο σπίτι μου»

Μετά την πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Μαυρονάσιος έδωσε τον λόγο στον κ. Βαζάκα, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του, με τον 61χρονο Γρεβενιώτη τεχνικό να αναφέρει: «Ο προπονητής δεν είναι, για να μιλάει, αλλά να βρίσκεται στο γήπεδο και να δημιουργήσει μία ομάδα, που θα είναι αποδεκτή και θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τον πιο πολύ κόσμο, που ξέρει ποδόσφαιρο και να κάνει κριτική. Είμαι υποχρεωμένος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό Βόλου για την τιμή που μου έκανε να ξανάρθω πίσω. Εζησα εδώ κάποια χρόνια, είχαμε επιτυχίες, είχαμε και στεναχώριες, αλλά δεν παύει να είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης κι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ τη διοίκηση λοιπόν για την τιμή που μου έκανε. Από και κει πέρα αισθάνομαι ότι έρχομαι πάλι στο σπίτι μου.

Εχω πολλούς φίλους, γνωρίζομαι με πολύ κόσμο και έρχομαι σε μια ομάδα που ξέρω τι ζητάει. Εχει πολλές απαιτήσεις, είναι δύσκολη ομάδα, άρα πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω τι δυναμική έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο και να πετύχουμε το πιο βασικό για μένα. Εγώ δεν μπορώ να τάξω ούτε τίτλους ούτε πράγματα που δεν ξέρω αν είναι εφικτά, αλλά μπορώ να τάξω ότι θα κάνουμε μία ομάδα αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι μία δύσκολη χρονιά. Βλέπετε πώς άλλαξε το ποδόσφαιρο και πώς αλλάζει. Εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι μαζί, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί έχει και τη δυναμική και το μεγάλο όνομα.

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το αν σκοπεύει να σπάσει το ρεκόρ των 109 παιχνιδιών που έχει με μία ομάδα στον πάγκο (σ.σ. Ορέστης Ορεστιάδας), με τον Ολυμπιακό Βόλου, στον πάγκο του οποίου έχει καθίσει μέχρι στιγμής σε 81 παιχνίδια, απάντησε:

«Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι θα δουλέψω πάρα πολύ, γιατί ξέρω τι απαιτήσεις και τι δυσκολίες υπάρχουν. Επειδή μέσα από τις δυσκολίες, θα πάρουμε και αποτελέσματα, πιστεύω ότι μαζί μου ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάει εκεί που πρέπει. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει βασικός κορμός που μπορεί να στηριχθεί η ομάδα:

«Σκοπός μας είναι να μείνει ο κορμός. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα και η διοίκηση το παλεύει, για να πάρει την αδειοδότηση. Αν δε γίνει αυτό, τότε αλλάζουν οι στόχοι και ο τρόπος που θα συγκροτηθεί η ομάδα. Να είστε σίγουροι όμως ότι εδώ και 15 μέρες έχουμε έρθει σε επαφή και με τον κ. Τσιμπανάκο και τον κ. Μαυρονάσιο ότι έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς παίκτες και ήδη έχουν σχεδόν κλείσει. Αυτά θα τα αναφέρει η διοίκηση την κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και θα ‘ρθουν οι κατάλληλοι παίκτες, για να γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου πάλι μία αξιόλογη ομάδα».

SL2: Παράταση στην έναρξη

Δύο εβδομάδες πίσω πήγε τελικά η έναρξη της νέας Σούπερ Λίγκας 2 για τη σεζόν 2021/22. Το Δ.Σ. της διοργανώτριας χθες Τετάρτη αποφάσισε να παραταθεί η σέντρα του πρωταθλήματος που αντί για 12/9 … θα δοθεί τελικά το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι πως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος , για να μπορέσει να εξετάσει όλους τους φακέλους των ομάδων της κατηγορίας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από ‘κει και πέρα, υπήρξε συζήτηση στο συμβούλιο και για να σταλεί αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να μπορούν οι ομάδες που αδειοδοτήθηκαν να ανανεώσουν ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια έληξαν στις 30/6. Κι αυτό με το σκεπτικό ότι πολλές ομάδες της νέας SL2 με σχετική τροπολογία, πήραν παράταση στο τέλος του μήνα.

Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν Λεβαδειακός και Τρίκαλα. Επίσης, κατά της αλλαγής ημερομηνίας της έναρξης του πρωταθλήματος τάχτηκαν οι Βοιωτοί και η Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου