ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ανοικτή η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

κομισιόν-ανοικτή-η-ημερομηνία-επιστρ-161580

Δεν υπάρχει ακόμα καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τελεί υπό εξέταση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βανέσα Μοκ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων σε σχέση με την 18η Ιανουαρίου, ημερομηνία που το ΔΝΤ προσδιόρισε προ ημερών από τη Ουάσιγκτον ως ημερομηνία καθόδου της δικής του αποστολής, η Βανέσα Μοκ εξήγησε ότι η Κομισιόν δεν έχει αποφασίσει πότε θα στείλει τη δική της αποστολή.

Για το ασφαλιστικό εξήγησε ότι η Επιτροπή θα το συζητήσει και πάλι με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, όταν αυτή ξεκινήσει. Πηγές της Κομισιόν έλεγαν σε ομήγυρη δημοσιογράφων, πως χαρακτηρίζουν την 18ή Ιανουαρίου ημερομηνία πολύ κοντινή, θεωρώντας «τα τέλη του μήνα» πιθανότερο διάστημα.

Παρέπεμπαν, όμως, ταυτόχρονα και στις δηλώσεις που θα κάνει ο πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνεδρίασης της ευρωομάδας την επόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Το eurogroup προετοιμάζει σήμερα η ομάδα των εκπροσώπων υπουργείων οικονομικών των «18» – γνωστή και ως Euroworking Group. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημέρωση από το ΔΝΤ για την ημερομηνία της 18ής Ιανουαρίου.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου