ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη ανατροπής στη Λάρισα για τη Νίκη

νίκη-ανατροπής-στη-λάρισα-για-τη-νίκη-453301

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας πέτυχε χθες η Νίκη Βόλου και μάλιστα με ανατροπή επί του Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου το 2-0 του πρώτου μέρους έγινε 2-3 στο β’ ημίχρονο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η διπρόσωπη Νίκη δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Αλέκος Βοσνιάδης στο πρώτο μέρος, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να μην μπορούν να ανακόψουν τις προσπάθειες του Απόλλωνα, που έφτασε σε δύο εύκολα τέρματα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν άφαντοι επιθετικά. Χατζής και Λίταινας πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων στο 6ο και 21ο λεπτό, με τη Νίκη Βόλου να «ξυπνάει» στο β’ μέρος και να μετατρέπει το 2-0 σε 2-3, έχοντας κι άλλες ευκαιρίες και κυρίως παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

Αρχικά ο Κάσσος ήταν εκείνος που μείωσε σε 2-1 στο 54’, ο Τζιώρας σκόραρε στο 76’ και το τελικό 2-3 πέτυχε ο Σιατραβάνης.

Οι κυριότερες φάσεις

Ο Απόλλωνας ήταν εκείνος που αιφνιδίασε τη Νίκη Βόλου, μπαίνοντας φουριόζος, όταν στο 6ο λεπτό και από σέντρα του Σκούρα από τα δεξιά, ο Χατζής, που αγωνίστηκε και στη Νίκη Βόλου την περίοδο 2012-13, σκόραρε το 1-0.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει και δημιουργός ήταν και πάλι ο Σκούπρας, που σέντραρε από τα δεξιά. Ο Λίταινας με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Παναγιώτου, με τον Μπάγιτς να αποκρούσει ενστικτωδώς, αλλά ο Λίταινας πήρε το ριμπάουντ και με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Νίκης, για το 2-0 στο 21’.

Για τη Νίκη Βόλου, που έδειχνε ασύνδετη, μία κεφαλιά στο 41’ από τον Βλαχομήτρο κόντραρε στον Σκούπρα, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Μπραντ να μπλοκάρει.

Με τη Νίκη να αλλάζει σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα στο β’ μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πλέον διαφορετική.

Αρχικά στο 54’ μείωσε το σκορ, έπειτα από σέντρα του Γιάννη Κυρίτση από τα δεξιά, που αξιοποίησε ο Κάσσος, καθώς πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και πέτυχε το 2-1.

Η Νίκη συνέχισε να ψάχνει το γκολ, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, κι έτσι στο 76’ ο Τζιώρας σκόραρε με κεφαλιά και πάλι, όπως είχε κάνει στο πρώτο φιλικό και όπως έκανε ο Κάσσος νωρίτερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σιατραβάνη από τα δεξιά, νικώντας και τον τερματοφύλακα Μάντζαρη.

Στη συνέχεια σουτ του Κάσσου στο 78’ πέρασε πάνω από την εστία, έπειτα από προσπάθεια του Σιατραβάνη που κόντραρε σε αντίπαλο, με τον μέσο της Νίκης να δοκιμάζει το δεξί του πόδι με σουτ εκτός περιοχής.

Στο 80’ και έπειτα από νέα σέντρα του Γιάννη Κυρίτση από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε στον Τζοβάρα μετά από κόντρες, για να κάνει ο δεύτερος, δίχως όμως δύναμη, το σουτ με το αριστερό, που κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ωραία εναλλαγή της μπάλας εκτός περιοχής είχε ως τελικό αποδέκτη τον Μέτσε, που έκανε το πλασέ στο 82’, με τον Μάντζαρη να μπλοκάρει.

Τελικά το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 85’, όταν η σέντρα του Βασιλείου από τα αριστερά με το δεξί πόδι είχε ως στόχο την περιοχή του Απόλλωνα, εκεί όπου ο Κάσσος πήρε την πρώτη κεφαλιά, με την άμυνα να απομακρύνει πάνω στον Σιατραβάνη. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης της Νίκης έδειξε την ποδοσφαιρική του ποιότητα και μέσα από την περιοχή με δεξί γυριστό και μονοκόμματο σουτ πέτυχε το τελικό 2-3.

Πλέον η Νίκη θα δώσει νέο φιλικό, παίζοντας την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα απέναντι στην ΑΕΚ Β’, πιθανότατα στο ΕΑΚ Βόλου.

Οι σκόρερ: 6’ Χατζής, 21’ Λίταινας-54’ Κάσσος, 76’ Τζιώρας, 85’ Σιατραβάνης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπραντ, Γιαννίτσης, Καρρίκι, Ντιμπουέ, Σκούπρας, Χατζής, Λίταινας, Λεμάνγκρ, Γκονζάλες, Παναγιώτου, Μπαλογιάννης

Επαιξαν και οι: Μάντζαρης, Γεωργακόπουλος, Καπουράνης, Καλούσης, Ερνάντεθ, Ντόλοβατς, Νγκο’ ο, Αλμπάνης, Ζαχόπουλος, Ζιάκας, Κοντοθανάσης, Λουκάς, Σκύφτας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (α’ μέρος: Μπάγιτς (30’ Γρηγοριάδης), Πάνος, Παναγιωτίδης, Τσιμπούκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Μπόσιο, Γκαρσία, Κάσσος, Βλαχομήτρος, Ροχάνο.

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Αποστολίδης, Κυρίτσης, Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Τζιώρας, Σιατραβάνης, Μέτσε, Βασιλείου, Αλτιντζής, Χατζηκωνσταντίνου.

Τζοβάρας και Ζιάκας στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου