Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για το δέκα … το καλό o Βόλος

για-το-δέκα-το-καλό-o-βόλος-904499

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playouts της Super League 1 ο Βόλος υποδέχεται σήμερα στις 20:30 τον Ατρόμητο (COSMOTE SPORT 2 HD), με σκοπό να διευρύνει το αήττητο των τριών αγώνων, αλλά και να επιστρέψει στις νίκες μετά τη διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έχει βρει μετά την ήττα στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος από τον Αστέρα Τρίπολης τον αγωνιστικό της βηματισμό, αν και είναι βαθμολογικά αδιάφορη και χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες είτε νεαρούς είτε με μικρό ή καθόλου χρόνο συμμετοχής στην κανονική διάρκεια.

Αυτό φάνηκε από τις εκτός έδρας ισοπαλίες με Ιωνικό (2-2) και Απόλλωνα Σμύρνης (1-1), αλλά και από τη νίκη ενδιάμεσα στο Πανθεσσαλικό με 3-0 επί της Λαμίας, με συνέπεια να φτάσει στους 35 βαθμούς.

Σήμερα ο Βόλος δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποια ομάδα που καίγεται για βαθμούς, όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, επομένως δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, αλλά θα παίξει και πάλι για τη νίκη, που αν έρθει, θα είναι η δέκατη για φέτος και συνάμα η 16η ήττα για τον Ατρόμητο, που έχει αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς λιγότερους, αλλά είναι αήττητος στα playouts.

Η διοίκηση των κυανέρυθρων έχει γνωστοποιήσει το προηγούμενο διάστημα την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τους Ορός, Ρεγκατέν, Κορέα, Νίνη, ενώ το ίδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης με τον Φράνκο Ρομέρο, με την ανακοίνωση να επισημαίνει τα εξής: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Φράνκο Ρομέρο, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Με δεδομένες τις παραπάνω αποχωρήσεις, όπως κι αυτή του Σοάρες, αλλά και τους τραυματισμούς των Κότνικ, Τερεζίου, από την τεχνική ηγεσία υπολογίζονται εκτός απροόπτου για το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο οι εξής 18: Παπαδόπουλος, Κλέιμαν, Γκιουλέν, Ρινέρ, Σιέλης, Λογαράς, Τριανταφύλλου, Άλχο, Πουρίτα, Φεράρι, Μεταξάς, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ριένστρα, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ροσέρο.

Ο Ατρόμητος

Ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή η προετοιμασία του Ατρομήτου για το σημερινό ματς (20:30) με τον Βόλο. Μετά την τελευταία προπόνηση στο αθλητικό κέντρο των Περιστεριωτών, ο τεχνικός του Ατρομήτου, Κρις Κόλμαν, ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από 24 ποδοσφαιριστές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκτός έμεινε ο Τζαβίδας, εφόσον δεν ξεπέρασε το διάστρεμμα που υπέστη, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο μετατάρσιο.

Ωστόσο, επιστρέφει σε αποστολή ο Χατζηισαΐας, ενώ εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Παπαδόπουλος και Ανθουλάκης.

Αναλυτικά η αποστολή του Ατρόμητου: Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κιβρακίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Καστεγιάνο, Τζοβάρας, Έρλινγκμαρκ, Χαρίσης, Σάλομον, Καρτάλης, Νάτσος, Ντένιτς, Ναμπί, Μουνίθ, Μπεντινέλι, Κλωναρίδης, Νταβιώτης, Ροτάριου, Κουλούρης, Αλιμπέκ.

O Ατρόμητος έχει εξασφαλίσει κι αυτός την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα 1 και αυτό που απασχολεί κυρίως είναι ο προγραμματισμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με κύριο μέλημα βέβαια να κλείσει γρήγορα το θέμα του προπονητή.

Όπως όλα δείχνουν, ο Κρις Κόλμαν θα παραμείνει στους Περιστεριώτες, με τη συνεισφορά του να είναι καθοριστική στο ν’ αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο ο Ατρόμητος και ν’ αποφύγει εντέλει τον κίνδυνο του υποβιβασμού στη Σούπερ Λίγκα 2.

Με τον Κόλμαν από αρχές Γενάρη, ο Ατρόμητος πέτυχε 6 νίκες και είχε ακόμη 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, σώζοντας τη χρονιά, αφού στα πρώτα 17 ματς οι Περιστεριώτες είχαν μόνο 3 νίκες, δυο με Παράσχο, μια με Κορακάκη και καμία με τον Λοπέθ, που ήταν πέρσι στον Βόλο!

Σε 10 ματς 4 νίκες ο Βόλος

Δέκα παιχνίδια σε τρεις περιόδους έχουν παίξει Βόλος και Ατρόμητος, με τους σημερινούς γηπεδούχους να μην έχουν νίκη επί των Περιστεριωτών σε playouts, έχοντας όμως τρεις σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και μια σε ματς Κυπέλλου!

Φέτος στον α’ γύρο στις 23/9/21, στο Πανθεσσαλικό, η βολιώτικη ομάδα σ’ ένα από τα έξι ματς που δεν δέχτηκε γκολ, είχε κερδίσει με 3-0 (59’ Ροσέρο, 88’ πεν. Φαν Βέερτ, 90’ Τερεζίου), ενώ στον β’ γύρο σε αγώνα που έγινε 3/3/22 (είχε αναβληθεί στις 5/1) είχαμε Ατρόμητος-Βόλος 2-1 (26’ Ντένιτς, 90’ Κουλούρης-37’ Ρεγκατέν).

Στην περσινή περίοδο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Βόλος είχε δύο νίκες επί του Ατρόμητου. Στο πρώτο ματς (13/9/20) στο Περιστέρι ο Βόλος κέρδισε 0-2 (77’ Δουβίκας, 88’ πεν. Μπαριέντος) και στο β’ γύρο (4/1/21) υπήρξε και νίκη στο Πανθεσσαλικό με σκορ 1-0 (36’ Περέα), ενώ στο τελευταίο περσινό (15/5/21) ματς στα playouts ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 (62’ πεν. Ούμπιντες) στο Περιστέρι!

Την προηγούμενη περίοδο (2019-2020) υπήρξαν πέντε συναντήσεις με την ομάδα του Περιστερίου. Ο Βόλος αρχικά έχασε στο Πανθεσσαλικό στις 6/10/19 με 2-3 (7’, 36’ Τόρες-39’ Ανδρούτσος, 43’ πεν. Μανούσος, 62’ Γιακουμάκης), ενώ στη συνέχεια σε σύντομο χρονικό διάστημα έπαιξε τρία ματς, εκ των οποίων τα δυο ήταν για το Κύπελλο.

Συγκεκριμένα στις 7/1/20 είχαμε Βόλος-Ατρόμητος 0-3 (2’ Γούτας, 63’, 76’ Βέλλιος) και στις 14/1/20 στη ρεβάνς Ατρόμητος-Βόλος 0-2 (13’, 22’ πεν. Γκουαροτσένα), ενώ για το πρωτάθλημα στις 19/1/20 Ατρόμητος-Βόλος 0-0. Παράλληλα, υπήρξε και η συνάντηση στα playouts στις 11/7/20, Βόλος-Ατρόμητος 2-3 (49’ Κυζιρίδης, 68’ Τσοκάνης – 8’, 38’, 44’ Μανούσος).

Διαιτητής ο Περράκης

Ο Κώστας Περράκης από την Αθήνα θα διευθύνει σήμερα την αναμέτρηση ανάμεσα σε Βόλο και Ατρόμητο. Φέτος σφύριξε τρεις φορές παιχνίδια του Βόλου, αλλά το σημερνό είναι το πρώτο του στο Πανθεσσαλικό και 10ο στη Σούπερ Λίγκα.

Τα ματς που ο 32χρονος ρέφερι συνάντησε τους κυανέρυθρους είναι στις 5/2/22 το Αρης – Βόλος 0-2, στις 15/1/22 το Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 1-0 και στις 19/9/21 το Απόλλων – Βόλος 1-3. Βοηθοί του θα είναι οι Μωυσιάδης (Ηπείρου), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), τέταρτος ο Τσέτσιλας (Γρεβενών), VAR ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και AVAR ο Παπαδάκης (Ηρακλείου).

Το πρόγραμμα των playouts

Σήμερα Σάββατο, 30/4

17:30 ΟΦΗ-Παναιτωλικός

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Πάτρας, Παπαδόπουλος

4ος: Βάτσιος

VAR: Τσακαλίδης, Απτόσογλου

20:30 Βόλος-Ατρόμητος

Διαιτητής: Περράκης

Βοηθοί: Μωυσιάδης, Σπυρόπυλος

4ος: Τσέτσιλας

VAR: Τζοβάρας, Παπαδάκης)

Δευτέρα 2 Μαΐου

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Λαμία

Διαιτητής: Φωτιάς

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Ψαρρής

4ος: Αγγελάκης

VAR: Παπαπέτρου, Φωτόπουλος

19:30 Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης

Διαιτητής: Μανούχος

Βοηθοί: Πετρόπουλος, Βεργέτης

4ος: Τζήλος

VAR: Ευαγγέλου, Μεϊντάνας

Ενδεχόμενο αποχώρησης και για Ρινέρ

Πέρα από τις πέντε αποδεσμεύσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ Βόλος, σίγουρος δεν πρέπει να θεωρείται ούτε ο Ρίνερ, ένας ακόμη παίκτης που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Το ενδεχόμενο αποχώρησής του είχε πέσει στο τραπέζι και μέσα στη σεζόν. Το κοντέρ του έχει καταγράψει μόλις 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και εξ αυτών βασικός ήταν στις έντεκα.

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει το πόσοι ακόμη θα φύγουν και μπορεί το «ξήλωμα» να είναι ακόμη πιο αισθητό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Από εκεί και πέρα, μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο θα αρχίσει ο Βόλος να ανεβάζει στροφές και σε μεταγραφικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη γίνει ταξίδια στο εξωτερικό, για να τσεκαριστούν παίκτες και να πραγματοποιηθούν επαφές με μάνατζερ και συλλόγους. Κάποιες ανάγκες είναι δεδομένες, όπως η απόκτηση στόπερ, χαφ και εξτρέμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου