Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τα νέα τεστ κρίνουν τη διεξαγωγή του αγώνα Ατρόμητος-Βόλος

τα-νέα-τεστ-κρίνουν-τη-διεξαγωγή-του-αγ-228127

Τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστές του Βόλου και τα πέντε σε παίκτες του Ατρομήτου καθιστούν αμφίβολη τη διεξαγωγή του μεταξύ τους παιχνιδιού, που είναι προγραμματισμένο μεθαύριο Τετάρτη στο Περιστέρι στις 17.15 για την εμβόλιμη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1.

Σήμερα, θα γίνουν εκ νέου τεστ και στις δύο ομάδες και αν τα κρούσματα αυξηθούν στα επτά (σ.σ. το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρει πως με επτά ή περισσότερα κρούσματα ποδοσφαιριστών αναβάλλεται ένας αγώνας), τότε θα υπάρξει αναβολή.

Πάντως, ο Κώστας Μπράτσος προσπαθεί με τους διαθέσιμους παίκτες να προετοιμάσει την ομάδα του, γνωρίζοντας ότι τρεις μήνες χωρίς νίκη είναι μεγάλο διάστημα για τον Βόλο, που έχει να πανηγυρίσει τρίποντο από τον αγώνα της 2ης Οκτωβρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και την 5η αγωνιστική.

Η διαφορά των έξι βαθμών με τον Ατρόμητο, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση, στο κυανέρυθρο στρατόπεδο επιθυμούν τουλάχιστον να διατηρηθεί και στην καλύτερη περίπτωση να αυξηθεί, καθώς διαφορετικά ο Βόλος θα αρχίσει να κοιτάζει και προς τις χαμηλότερες θέσεις με σκοπό την επιβίωσή του στην κατηγορία, γιατί μία ήττα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Για μία ακόμη φορά δεν θα λείψουν οι απουσίες, αφού οι στόπερ Γκρίλο και Ρομέρο είναι τιμωρημένοι και δε θα αγωνιστούν κόντρα στον Ατρόμητο, κάτι που κάνει σχεδόν αναγκαστική την επιλογή των Γκιουλέν και Ρινέρ για το κέντρο της άμυνας.

Θυμίζουμε ότι ο Βόλος δεν έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα κάποια μεταγραφή, ενώ έχουν αποχωρήσει δύο παίκτες, οι Πολωνοί Γιακούμπ Κούζντρα και Καμίλ Βοϊτκόβσκι. Πάντως, με μοναδικό δεξιό μπακ στο ρόστερ τον Πουρίτα, δεν βγαίνει η χρονιά κι έτσι είναι δεδομένη και επιβεβλημένη η ενίσχυση στο ένα άκρο της άμυνας. Οι επαφές είναι προχωρημένες και το κενό θα καλυφθεί άμεσα, με την περίπτωση του παίκτη της Μάλαγα, Ισμαελ Κάσας, να είναι στο τραπέζι, αλλά δεν είναι η μοναδική, αφού στη λίστα υπάρχουν κι άλλα ονόματα που εξετάζονται. Από εκεί και πέρα υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, χωρίς να αποκλειστεί και κάτι ακόμα μεσοαμυντικά.

Εβγαλαν MVP τον Μπαρτόλο για το 2021

Τους MVP των ομάδων της Σούπερ Λιγκ το έτος 2021 ανέδειξε το gazzetta.gr, επιλέγοντας παίκτες που αγωνίστηκαν στην ομάδα τους όλο το ημερολογιακό έτος, δηλαδή και το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν 2020-21 και το πρώτο μισό της φετινής 2021-22. Από τον Βόλο το έγκυρο σάιτ επέλεξε τον Μπαρτόλο, τονίζοντας τα εξής: «Βγάζοντας έξω τους αρχισκόρερ Δουβίκα και Φαν Βέερτ για το γεγονός ότι ο πρώτος αποχώρησε το καλοκαίρι και ο δεύτερος προστέθηκε στο ράστερ τη φετινή σεζόν, για την ομάδα της Μαγνησίας αυτός που ξεχώρισε μέσα στο 2021 ήταν ο 25χρονος Αργεντινός εξτρέμ, Χουλιάν Μπαρτόλο. Κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και φέτος συνεχίζει τις σταθερές εμφανίσεις του, βοηθώντας πολύ στο παραγωγικό κομμάτι, καθώς μετράει τέσσερα γκολ και άλλες τόσες ασίστ».

Ο Αμπασκάλ έγινε ειδικός

προπονητής στη Βασιλεία

Πέρασε περίπου ένας μήνας από τις 4 Δεκεμβρίου, την ημέρα που ο Βόλος ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ο οποίος πάντως δεν άργησε να βρει τη νέα του στέγη, καθώς ανέλαβε πόστο στη Βασιλεία.

Ειδικότερα, ο 31χρονος τεχνικός πήρε τη θέση του ειδικού προπονητή, μαζί με τον Όγκνιεν Ζάριτς. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα “20min” είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον του συλλόγου, όταν ήταν μόλις 29 ετών και εργαζόταν στη Λουγκάνο.

Πρώτος προπονητής παραμένει ο Πάτρικ Ράμεν, ο οποίος πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιο συνεργασίας του μέχρι το 2024.

Αύριο και μεθαύριο η 16η αγωνιστική,

πολλά τα κρούσματα στις ομάδες

Το διήμερο 4-5/1 είναι προγραμματισμένη η 16η αγωνιστική της Super League. Δύο παιχνίδια γίνονται αύριο Τρίτη και τα υπόλοιπα πέντε μεθαύριο Τετάρτη, αλλά ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» και τις ομάδες.

Η ΑΕΚ έκανε γνωστό την Παρασκευή (31/12) ότι έχει τέσσερα κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν ποδοσφαιριστές (ο τέταρτος είναι μέλος του σταφ).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ανακοινώσει 9 κρούσματα, ο Απόλλων Σμύρνης 8, ο Αστέρας Τρίπολης 5, ο Βόλος 5, ο Ατρόμητος 5, ο ΟΦΗ 2, ο Ιωνικός 2, ο ΠΑΟΚ 4, ο Παναιτωλικός 4, ο Παναθηναϊκός 1, ο Αρης 3 και ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει γνωστό ότι ποδοσφαιριστής του ή άλλο μέλος της ομάδας έχει προσβληθεί, αν εξαιρεθούν οι Κούντε και Ροντρίγκες που βρέθηκαν θετικοί, αφότου ήταν ήδη ενσωματωμένοι στις εθνικές τους. Η Λαμία από την άλλη δεν έχει κάνει γνωστό κάποιο θετικό κρούσμα.

Το πρόγραμμα πάντως της 16ης αγωνιστικής, ανεξάρτητα από την πιθανότητα αναβολής κάποιας ή κάποιων αναμετρήσεων, είναι το εξής:

Αύριο

17.15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός

19.30 Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ

Μεθαύριο

17.15 Ατρόμητος-Βόλος

17.15 Λαμία-ΑΕΚ

19.30 Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός

19.30 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

21.30 Παναθηναϊκός-Αρης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου