Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Να το κάνει όπως και πέρυσι θέλει ο Βόλος

να-το-κάνει-όπως-και-πέρυσι-θέλει-ο-βόλο-236440

Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε το πρώτο ματς τη νέα ημερολογιακή χρονιά για τον Βόλο να είναι το ίδιο με το περσινό. Συγκεκριμένα, το 2021 είχε μπει για τους κυανέρυθρους με αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο εντός έδρας και το 2022 θα μπει με παιχνίδι κόντρα στην ίδια ομάδα, αλλά στο Περιστέρι.

Αυτό φυσικά, αν δεν αλλάξει κάτι, με το χθεσινό Δ.Σ. της SL1 (σ.σ. δεν έδωσε το «παρών» η ΠΑΕ Βόλος, όπως και οι ΠΑΕ Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός) να μην παίρνει κάποια απόφαση αναβολής για τη 16η αγωνιστική, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τον περιορισμό της παρακολούθησης των αγώνων με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Κώστας Μπράτσος και οι ποδοσφαιριστές του επιθυμούν η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο να έχει κι ένα άλλο κοινό στοιχείο με την περσινή.

Όπως δηλαδή πέρσι ο Βόλος, νικώντας στο Πανθεσσαλικό τους Περιστεριώτες στις 4/1/21 με 1-0 με γκολ του Περέα στο 36’ με κεφαλιά για τη 14η αγωνιστική της σεζόν 2020-21, έβαλε τέλος σε ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη, έτσι με τον ίδιο αντίπαλο την πρώτη Τετάρτη του Ιανουαρίου (5/1/22) επιδιώκει στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της περιόδου 2021-22 (κι ενώ έχει αναβληθεί ένα ματς, αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό) να σταματήσει το αρνητικό σερί των εννιά παιχνιδιών χωρίς τρίποντο φέτος.

Πέρσι, πριν το νικηφόρο αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο είχαν καταγραφεί, όπως σημειώθηκε, οκτώ αγώνες χωρίς νίκη, αλλά με καλύτερα αποτελέσματα (6 ισοπαλίες και 2 ήττες) σε σχέση με φέτος (3 ισοπαλίες και 6 ήττες).

Συγκεκριμένα έπειτα από το υπέρ του Βόλου 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (στις 17/10/20 για την 5η αγωνιστική της περσινής SL1) είχαν ακολουθήσει τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (1-1 εκτός), ΑΕΛ (1-1 εντός), ΟΦΗ (1-4 εντός), Απόλλωνα Σμύρνης (3-3 εκτός), Ολυμπιακό (4-1 εκτός), Αστέρα Τρίπολης (1-1 εκτός), Παναιτωλικό (0-0 εντός) και ΑΕΚ (2-2 εκτός).

Φέτος, ύστερα από το τελευταίο τρίποντο με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στις 2/10/21, η πορεία συνεχίστηκε με τις αναμετρήσεις απέναντι σε ΠΑΟΚ (ισοπαλία με 4-4), ΑΕΚ (ήττα με 1-3), Ιωνικό (ισοπαλία με 1-1), Αρη (ήττα με 1-2), ΟΦΗ (ήττα με 0-2), Ολυμπιακό (ήττα με 2-1), Παναιτωλικό (ήττα με 1-2), ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα με 3-2), Λαμία (ισοπαλία με 2-2).

Μία βασική διαφορά είναι και ότι ο Βόλος είχε δεχθεί στα πρώτα 15 παιχνίδια του πέρσι στο πρωτάθλημα 21 τέρματα και φέτος σε αντίστοιχο αριθμό αγώνων 29.

Μάλιστα στο ματς Ατρόμητος-Βόλος θα αναμετρηθούν οι δύο χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, αφού οι Περιστεριώτες έχουν 32 γκολ παθητικό σε 15 ματς και βρίσκονται στην προτελευταία θέση με μόλις εννιά βαθμούς, αποτελώντας την αρνητική έκπληξη της Σούπερ Λιγκ 1.

Πάντως, στο Περιστέρι στις 5/1/22 το αμυντικό πρόβλημα για τον Κώστα Μπράτσο θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο, με την έννοια ότι θα εκτίσουν ποινή λόγω καρτών οι δύο βασικοί στόπερ Γκρίλο και Ρομέρο.

Ο πρώτος αντίπαλος του Βόλου για το 2022 πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί με νέο προπονητή, αφού ο Γιώργος Παράσχος απολύθηκε μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό και δεν έχει ανακοινωθεί αντικαταστάτης του.

Στη λίστα του Βόλου

ο Κάσας, γράφει η Marca

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Marca αναφέρει πως ο Βόλος είναι ένας από τους πιθανούς προορισμούς του 20χρονου Ισπανού δεξιού μπακ, Ίσμαελ Κάσας.

Οι κυανέρυθροι βρίσκονται σε αναζήτηση δεξιού μπακ και η ισπανική εφημερίδα υποστηρίζει πως στη λίστα τους υπάρχει το όνομα του Ίσμαελ Κάσας της Μάλαγα.

Ο Κάσας θέλει να αποχωρήσει από τη Μάλαγα και ψάχνει ομάδα, που θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, και στις επιλογές που έχει, πέρα από διάφορες προτάσεις ισπανικών ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, είναι και ο Βόλος.

Ο 20χρονος (γεννημένος στις 7 Μαρτίου 2001) δεξιός μπακ αναδείχθηκε από την ακαδημία της Μάλαγα και τη φετινή σεζόν μετράει πέντε συμμετοχές με την ισπανική ομάδα και συνολικά 31. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο είχε γίνει στον αγώνα της Μάλαγα με τη Ράσινγκ Σανταντέρ στις 17 Αυγούστου 2019.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου